Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan “Doğu Marmara’nın Bisiklet Dostu Şehri Düzce” ihalesi tamamlandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından da desteklenen, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan proje faaliyetine başlanacak. Bisiklet yolları, kullanıcılarının ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak ve trafik akış sistemi içerisinde kavşak ve yol ayrımlarındaki geçişlerini güvenli bir şekilde sağlamak amacıyla öncelikli olarak topografyanın müsait olduğu yerlerde yapılacak.
Düzce’de ulusal plan ve program çerçevesinde bölge planının uygulanma kapasitesine, yerel ve bölgesel kalkınma katkı sağlamaya yönelik planlama çalışması yapılmasıdır. Düzce ilinde bisiklet yollarının yaygınlaştırılması ile çevre dostu ulaşım sistemlerinin oluşturulması ve bu yolla Düzce’nin ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirliğinin olduğu canlı, yaşanabilir ve kaliteli bir sakin kent olabilmesinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Proje ile; araç trafiğinin yoğun olduğu ve fiziki uygunsuzluk nedeniyle bisiklet ve benzeri çevre dostu ulaşım araçlarının kullanımının tehlike doğurduğu D -655 Karayolu Çoban Kavşağı, Konuralp çıkışı, yan yollar üzerinde bisiklet yolu ve çevre düzenlemesi yapılması için planlamanın gerçekleştirilmesi, çevre dostu ulaşımın yaygınlaştırılması ile Düzce’de hava kirliliği sorununun önüne geçmek hedefleniyor.