Düzce Ticaret ve Sanayi odası (DTSO) Meclisi toplantı salonuna Düzceli Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın adı verilirken Başbakanlık tarafından 15 Temmuz sonrası başlatılan yardım kampanyasına 20 Bin TL Bağış yapılması oy birliği ile kabul edildi.
DTSO Meclisi Ağustos ayı toplantısı Meclis Başkanı Ertan Taşlı bakanlığında yapıldı. Meclis Başkanı Ertan Taşlı toplantının açılış konuşmasında, bazı meclis üyeleri ile yapılan istişare sonucunda alınan kararı açıklayarak 15 Temmuz gecesi Ankara’da özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırı sırasında şehit olan Düzceli Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın isminin yaşatılması adına DTSO meclis salonuna verilmesi önerisini meclis üyelerine sundu. Öneri mecliste oy birliğiyle kabul edildi.
Taşlı gündem maddelerini okudu, odanın 2016 mizanı oy çokluğuyla kabul edildi.
Meclisin diğer bir gündem maddesi ise 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve yaralanan vatandaşlarımıza yönelik Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyası ile ilgiliydi.
Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Düzce Valiliği tarafından açılan hesaba DTSO meclisi adına 20 Bin TL bağış yapılması, İl Emniyet Müdürlüğünün ihtiyacı olan motorize ekiplere katkı sağlamak amacıyla 2 adet motosiklet, 2 adet de binek araç bağışlanmasıyla ilgili meclis üyelerinin önergesini okudu. Ayrıca aynı bağış kampanyası için TOBB’un tüm oda ve borsalardan talep ettiği 200 bin TL’lik bağış talebini içeren önergenin okunmasının ardından Meclis üyesi Tuncay Şahin söz aldı ve TOBB’a para gönderilmemesini önerdi.
Şahin, “Biz TOBB’a bu sene 250 bin lira gönderdik. TOBB’da 5,6 milyon dolar para var. Biz burada asayişi, Vali’nin çalışmasını gördük, bunu reddedelim kendi paramızı burada kullanalım. Devletimizin yanında duralım. On numara durdular. Valisi, emniyet müdür, alay komutanı, Allah razı olsun. Kimsenin burnu kanamadı. Araç eksiklikleri var, motor eksiklikleri var” dedi.
Şahin’in ardından kürsüye Meclis üyesi Erdoğan Bıyık çıktı. Bıyık, TOBB’a bağış yapmak yerine Düzce Valisi ve Düzce halkının yanında durmak zorunda olduklarını söyledi, bu paranın Düzce’nin sanayicisi ve esnafının parası olduğunu belirtti.
İl Emniyet Müdürlüğü’ne motosiklet bağışı ile ilgili önerge meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilirken, kampanya için TOBB’a para gönderilmesi ise 6 kabul 11 ret oyu ile kabul edilmedi.