DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi, dünya peyzaj mimarlığı eğitiminin 50. yılı etkinlikleri kapsamında, “Tasarımdan Uygulamaya Peyzaj Mimarlığı” başlıklı seminer düzenledi.

Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) işbirliğiyle düzenlenen seminere Fakülte Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Uzun, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım gösterdi.

Programın İlk sunumunu gerçekleştiren TMMOB Peyzaj Mimarlar Odası İstanbul Şubesi 2. Başkanı Mehmet Mengü, Peyzaj Mimarlar Odası’nın (PMO) yaptığı faaliyetleri ve üyelerine sunduğu imkanları anlatarak, öğrencilere TMMOB’ye kayıt yaptırmak için mezun olmayı beklememeleri gerektiğini söyledi. Oda olarak iş arayanlar için internet adreslerinde cv oluşturma bölümlerinin olduğunu ifade eden Mehmet Mengü, bu bölümleri, iş arayanların doldurmalarını tavsiye etti. TMMBO yönetim işleyişini ve mesleki gelişim için yaptıkları çalışmaları katılımcılarla paylaşan TMMBO 2. Başkanı Mehmet Mengü, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Programın 2. Sunumunu yapan TMMOB PMO İstanbul Şubesi Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Evrim Karaman, Proje tecrübelerini anlatarak, peyzaj tasarım projelerinin; ihtiyaçları karşılamanın yanında doğal kültürel ve bilimsel kaynakların dikkate alınarak oluşturulması gerektiğini belirtti. Peyzaj mimarlarının çok fazla mesleki gruplarla çalıştığını vurgulayan Karaman, iyi bir iletişim kurabilmenin sorunları en aza indireceğini belirtti. Mesleki hayatta; işverenden, uygulama ekibinden ve mesleki disiplinler arasından kaynaklanan sorunlar olduğunu söyleyen misafir konuşmacı, bütün bu sorunları yönetebilme kabiliyetini kazanmaları gerektiğini vurguladı.

Sempozyumun son sunumunu gerçekleştiren Işık Peyzaj Yönetici Ortağı D. Selin Turan ise; peyzaj uygulamalarındaki tecrübeler ve uygulama süreçlerini anlattı. Yapılan planın uygulama sürecinde birçok sorunla karşı karşıya kalındığını önemle vurgulayan Turan, bu sorunların birçoğunu disiplinler arası iletişimin geliştirilmesiyle aşılacağını katılımcılarla paylaştı.

Seminer davetli konuşmacılara teşekkür belgesi verilmesi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.