Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde Türkiye’de ilk olan Uygulama Evi açılışı vardı. Vali Ali Fidan ve hayırseverlerin katkısı ile açılan uygulama evinde özel öğrenciler kendi elleriyle hazırladıkları hediyeleri konuklara sundular.
Özel Öğrencilere eğitim veren Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde düzenlenen açılışa, Vali Ali Fidan ve eşi Fatma Fidan, Mili Eğitim Müdürü Turan Şahin, Uygulama Evi’nin yapılmasına katkıda bulunan hayırsever işadamları katıldı.
Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Dilek Kar, Türkiye’de bir ilk olan Uygulama Evi’ni okula kazandıran başta Vali Ali Fidan’a ve destekte bulunan isimler ile kurumlara teşekkür etti.
Vali Ali Fidan, Düzce’nin eğitimde hak ettiği yere gelmesi için çaba sarf ettiklerini söylerken, kendisinden talep edilen Uygulama Evi için “ elbette ki vazifemiz” dedi ve katkıda bulunan dernek ve hayırsever işadamlarına teşekkür etti.
Vali Fidan, “Çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanması, ailelerine, ülkemize ve milletimize iyi evlatlar olarak yetiştirilmeleri en öncelikli konumuz.Bunun için hep birlikte çabalıyoruz. Sivil toplumun bu konuda gayretleri var. Düzce’nin eğitimde hak ettiği yeri alması için bir çabanın içindeyiz. Burada özel çocuklarımız eğitim alıyor. Onların eğitim alarak ileride ailelerine muhtaç olmadan kendi ihtiyaçlarını giderebilecek hale gelmeleri ve topluma kazandırılmaları yönünde gayretimiz var. Okulu ziyaretimde müdürümüzün, okul aile birliğinin, idarecilerimizin özel bir ilgisiyle karşılaştım, çocuklar için ellerinden geldiğince koşturuyorlar. Benden de bir talepleri oldu. Elbette vazifemiz zaten. Gerek Biz Bir Aileyiz, gerek Beyazay derneğimiz, gerek siz hayırseverler okullarımıza elinizden gelen katkıyı gösteriyorsunuz” dedi.
Konuşmaların ardından, Uygulama evi ve içinde bulunan Yeşil Kafe’nin açılış kurdelesi Vali Fidan ve hayırseverler ile birlikte kesildi.
Özel öğrenciler Uygulama Evini kendilerine kazandıran ve okula destek veren başta Vali Ali Fidan ile eşi Fatma Fidan olmak üzere, kişiler ile kurumlara elleriyle yaptıkları özel hediyeleri takdim ettiler.