Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından yıkılan Ebrar Sitesi Serdarbey Apartmanı'nın duruşması, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Mahkeme salonunda tutuklu sanık Ali Serdar Kazancı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Sanık Kazancı, iddiaları reddederek binanın teknik uygulama sorumlusu denetiminde hatasız bir şekilde inşa edildiğini savundu. İnşaat mühendisi olduğunu belirten Kazancı, binanın her aşamasının ilgili kurumların kontrolünde eksiksiz gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bilirkişi raporlarını kabul etmeyen Kazancı, yapılan projelerin onaylandığını ve ruhsatlandırıldığını vurguladı. Binada bulunan kolon ve kirişlerin tasarımının emniyet gerilmeleri metoduna uygun yapıldığını savunan sanık, suçlamaları kabul etmedi.

Elbistan'da Dar Gelirli Çiftlere Düğün Salonu Ücretsiz! Elbistan'da Dar Gelirli Çiftlere Düğün Salonu Ücretsiz!

Sanık Kazancı, "Bilirkişilerin 3 boyutlu sistem analizi yaptığını ve bu veriye tabi olduklarını belirtiyorlar. Ancak ben bu eksiklikleri kabul etmiyorum. Projeler, Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası tarafından incelenip onaylandıktan sonra Kahramanmaraş Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 1997 deprem yönetmeliğine uygun bulundu ve ruhsat verildi" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ali Serdar Kazancı'nın mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 16 Mayıs'a erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.