Edirne Belediyesi’nin, Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında bu yıl 5’incisini düzenlediği Gazeteci Gözüyle Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraf sahiplerine ödülleri törenle takdim edildi.
Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’nde (Eski Vali Konağında) düzenlenen törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, 655. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile çok sayıda gazeteci katıldı.
Edirne’de görev yapan gazetecilerin katılabildiği yarışmada 35 gazeteci 163 fotoğraf yer aldı. 163 fotoğraftan 5 fotoğrafın dereceye girdiğini 10 fotoğrafın ise mansiyon ödülü kazandığını anlatan Belediye Başkanı Gürkan, "Yarışmada derece alan arkadaşlarımızı kutluyorum. Kırkpınar’la ilgili sürdürdüğümüz fotoğraf yarışmaları Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin en önemli ayaklarından biri, tanıtım için olmazsa olmazı unsurlarından biri hale geldi. Bu yarışmayı yıllar boyu Kırkpınar’ın gelenekselliği gibi sürdürmeyi diliyoruz" dedi.
5. Gazeteci Gözüyle Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nın birincisi Engin Özmen, ikincisi Yavuz Göktaş, üçüncüsü ise Hüsnü Sarıgül oldu. Olgay Güler Belediye Özel Ödülü, Kadri Kılıç Kel Aliço Pehlivan Ödülü’nün sahibi oldu. Mansiyon ödülünü kazananlar ise Koray Ustabaşı, Tamer Yavuz, Hakan Şahin, Jale Avyüzen, Erkan Ekşi, Hasan Boyacıoğlu, Bekir Tüccar, Mutlu Akbaşak, Sevcan Elmacı, Cihan Demirci oldu. Dereceye giren gazetecilere ödüllerini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan takdim etti.