Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) altıncı sınıfa giden öğrenciler önümüzdeki yıldan itibaren daha küçük sınıflarda ders görecek. Eyaletin eğitim bakanı Sylvia Löhrmann (Yeşiller) yeni bir kararname ile gelişmeyi mecliste kamuoyuna duyurdu. Buna göre altıncı sınıfta olan Gymnasiım, Gesamtschule ve Realschule öğrencileri 28 kişilik sınıflarda değil 27 kişilik sınıflarda ders görecek. Böylece sınıflarda azami 25 ila 29 öğrenci yer alabilecek.

Özel sebep gösterebilen sınıflarda bu rakam 30 öğrenciye kadar çıkabilecek. 2011 yılındaki partiler arasında varılan okul konsensüsüne göre sınıflardaki öğrenci sayısı 26’ya kadar indirilecek. Bu uygulama için tarihi sınır olarak 2017 yılı belirlenmişti. Eyalet buradan doğacak sıkışıklığın önüne geçebilmek için şimdiden eyalet genelinde 250 öğretmenlik kadro açacak. Yeni açılan kadrolarla bakanlık hem demografik dönüşüm için tedbir almış olacak hem de okullarda büyük sıkıntılara yol açan Inklusion uygulamasına da katkıda bulunmuş olacak.

Demografik dönüşüm yüzünden sınıftaki öğrenci sayılarının beklenenden daha çabuk azalması sorun olurken, Inklusion ile de sınıflarda ikişer öğretmenin olması hesaplanıyor. Inklusion uyarınca sınıflarda engelli çocukların da okuyor olması iki öğretmenin derse katılmasının zorunluluğunu ortaya koyuyor.

Yeni tanıtılan kararname ayrıca, yaz tatilinden sonra başlayacak eğitim döneminde beşinci ve üzerindeki sınıflar için 357 öğretmen alımını öngörüyor.

Bununla da derslerin boş geçmemesi için öğretmenlerin vekalet edebilmeleri sağlanacak. Ayrıca idari pozisyonlarda olan öğretmenlere bu şekilde rahat nefes aldırılacak. Okul müdürleri bu rahatlama ile birlikte daha az derse girebilecek. Daha önce de ilkokul müdürlerinin derslere girme zorunluluğu kaldırılmıştı.