Şanlıurfa Siverek ilçesinde eğitim gördükleri okulun başka yere taşınmasını istemeyen Anodolu Lisesi öğrencileri kararı protesto ederek, topladıkları imzaları Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti.

Siverek Anadolu Lisesinde eğitim gören bir grup öğrenci Hürriyet caddesindeki Lezgo parkında bir araya gelerek okulun taşınmaması için basın açıklaması yaptı. Yaklaşık yüz öğrencinin bir araya geldiği basın açıklamasını okuyan okul öğrencilerinden Şeyma Badeci, okulun taşınma kararından vazgeçilmesini istedi. Badeci, “Biz Siverek Anadolu Lisesi öğrencileri olarak okulumuzun taşınma kararını protesto etmek ve sesimizi duyurmak için bir araya geldik. Verilen bu karar doğru ve haklı bir karar değildir. Bizler bir sürgüne maruz bırakılıyoruz. Okulumuzun taşınma gerekçesi olarak bize sunulan Cuma İbiş Ortaokuluna yer olmaması bizim veya başka bir okulun buradan taşınmasına gerekçe olmamalıdır. Milli Eğitim olarak bu soruna başka bir çözüm bulunması gerekirken bizler mağdur ediliyoruz.” dedi.

Okulun fiziki koşullar ve eğitim koşulları açısından iyi konumda olduğunu belirten Badeci, “Ailelerimiz bizi bu okula göndermelerinde hem eğitim kalitesinin hem de okulun merkezde olmasının büyük önemi vardır. Maddi durumu yoksun statüsünde olan bir ailenin taşıma ücreti ve kantin harçlığını bir arada verme gibi bir imkânı yoktur. Mutfak masrafından ya da diğer çocuğunun okul harçlığından kesip bizi göndermek zorunda kalacaklardır. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesine göre her öğrencinin özgürce ve eşit koşullarda tercih yapması gerekmektedir. Biz kimsenin mecbur kaldığı için bir okula gitmesini onaylamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sorunun mağduriyet oluşturmadan çözüm bulunması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Çözüm bulunması için Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz. Sesimizi Duyun! Bizler öğrenciyiz! Bizler okulumuzdan mezun olmak istiyoruz! Bizler kardeşlerimizin ve arkadaşlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz!” denildi.

Basın açıklamasının ardından okul temsilcileri, öğrencilerden toplanan 500 imzalı dilekçe Milli Eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu’na teslim edildi.