Fakültesi () sınavları haftasonu 12-13 Aralık tarihlerinde yapılacak.  giriş yerleri ise açklandı. na girebilmeniz için snav giriş belgesi ve kimliğinizin muhakkak yannızda olması gerekiyor. Peki AÖF  nasıl öğrenilir? AÖF nasıl alınır? AÖF sınavına girmek için gerekenler neler? İşte detaylar!

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

AÖF sınav giriş yerinizi öğrenmek için Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesi ana sayfasına girin. Buradan öğrenci girişi butonuna tıklayarak öğrenci girişi sekmesine tıklayın. Buradan TC kimlik numaranız ve şifrenizi girerek sayfanıza giriş yapın. Sayfanın üst bölümünde yer alan Sınav Bilgileri başlğına tıklayın. Başlığın altında Sınav giriş Belgesi alt başlığını göreceksiniz. Bu başlığa tıklayarak sınav giriş belgenizi görüntüleyebilir ve sınav giriş yerinizi öğrenebilirsiniz. Sınav giriş yerinizi öğrenmek ve sınav belgenizi görüntülemek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.



AÖF ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN!

AÖF SINAVINA GİRİŞ İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Öğrenciler AÖF sınavlarna girebilmek için şu 2 belgeyi yanlarında bulundurmalıdırlar.

1 Sınav Giriş Belgesi

2 Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi
(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu 2 belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz!

AÖF SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi(AÖF) Güz Dönemi ara sınavı 12 -13 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olup, Güz Dönemi sonu sınavı 23-24 Ocak 2016 tarihinde yapılacak.

Bahar Dönemi ara sınavı 16-17 Nisan 2016 tarihinde yapılacak, Bahar Dönemi sonu sınavı ise 04-05 Haziran 2016 tarihinde yapılacak. 2015-2016 Tek ders sınavı ise 16 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

AÖF sınavları nasıl değerlendirilir?

AÖF sınavlarının değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi'ne göre belirlenir.

AÖF sınavlarında soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

kaynak: sabah