Artvin Özel Menderes İlköğretim Kurumu tarafından organize edilen ve bu yıl 5.si düzenlenen 'Geleneksel Uçurtma Şenliği' önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Sümbüllü Mezrası'nda yapıldı.

Onlarca Artvinlinin katıldığı 'Uçurtma Şenliği'nde aileler çocuklarıyla gün boyu doyasıya eğlendi. Öğle saatlerinde Sümbüllü Mezrası'nda toplanmaya başlayan Artvinliler, gün boyunca gökyüzünü uçurtmalarla süsledi. Hatıra fotoğrafının çekilmesi ile birlikte aileler uçurtmalarını gökyüzüne saldı. Bir saat içerisinde uçurtmasını en yükseğe çıkaran aileler, jüri üyeleri tarafından tespit edildi. Hayli heyecanlı görüntülerin yaşandığı yarışma sonunda Yusufeli Barajı Proje Müdürü Feridun Ünsal ve ailesi, uçurtmalarını en yükseğe çıkararak birinci oldu. Yarışma sonunda yapılan ödül töreninde Ünsal ailesine bisiklet hediyeleri takdim edildi. Ünsal ailesi geçen yıl da birinci olmuştu.

Ödül töreninde konuşma yapan Kolej Müdürü Muhammet Karamustafa, "Bu gün burada ciddi bir katılımla uçurtma şenliğimizi yapıyoruz. Maksadımız ailelerin çocuklarıyla güzel bir gün geçirmeleri ve okul-veli diyaloğunu en üst seviyeye çıkarmak. Aileler uçurtmalarını en yukarıya çıkarmak için hayli uğraş verdi. Çok güzel bir birliktelik içinde uçurtmalarımızı uçurduk. Ünsal ailesini başarılarından dolayı kutluyorum.” dedi.

Ödül töreninin ardından yemek ikramına geçildi. Yemekten sonra da renkli yarışmalarla programa devam edildi. Uçurtma Şenliği'nde babalar ve çocuklar yakar top yarışması ve futbol maçı ile neşeli dakikalar geçirdi. Uçurtma şenliğinin en beğenilen bölümlerinden birisi de müzik dinletisi oldu. Bağlama eşliğinde öğrencilerin söylediği türkülerle aileler neşeli dakikalar geçirdi. Programın sonunda horon çeken aileler vedalaşarak ayrıldı.