TÜBİTAK tarafından düzenlenen 22. Bilim Olimpiyatları’nda Erzurum Özel Aziziye Koleji bölgesel başarılara imza atarak sezonu kapattı. Kimya ve matematik alanında olimpiyatlara hazırlanan öğrenciler 1.’lik ve 3.’lük alarak büyük bir başarıya imza attı. Matematik alanında Ahmet Arif Yazıcılar Bölge 1.’si olurken, Muhammet Tayyip Yıldız Bölge 3.’sü oldu. Kimya alanında Ebubekir Küpe Bölge 1.’si, Reyhan Balkaya ise bölge 3.’sü oldu. Öğretmenleriyle birlikte fedakarca ve yılmadan çalışarak başarıyı elde eden öğrenciler, kendilerine her zaman destek olan ve hiçbir zaman yalnız bırakmayan öğretmenlerine teşekkürlerini sunmayı da unutmadılar.

22. Bilim Olimpiyatları’nda kimya alanında bölge birincisi olan Ebubekir Küpe şunları söyledi: “Olimpiyat çalışması hem hocalarımız hem de bizim için zorlu ve uzun bir süreçti. Hocalarımız da en az bizim kadar çaba sarf etti. Gayretlerimizin neticesi de tabi ki güzel oldu. İleride inşallah bu doğrultuda kimya alanında önemli çalışmalar yapmak istiyorum. Başarımdan dolayı mutluyum. Bu konuda okulumun ve öğretmenlerimin hakkını asla ödeyemem. Bütün öğretmenlerime ve okuluma bana güvendikleri ve emek verdikleri için çok teşekkür ediyorum.”

Kimya alanında bölge üçüncüsü olan Reyhan Balkaya ise, “9. ve 10. sınıflarda TÜBİTAK kimya olimpiyatları için Ömer Bulut hocamızla çalıştık. 40 gün boyunca saat 22.00’a kadar süren kamplarda lise kimyası ve üniversite kimyasının bazı konularını öğrendik. Hocamız bütün fedakârlığıyla bizlere yardımcı oldu. Gerçek bir bilim insanı olma yolunda bu benim için ilk adımdı. Ömer Bulut hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu tip çalışmaların teşvik edilmesini son derece olumlu buluyorum.” şeklinde konuştu.

Matematik alanında bölge üçüncüsü olan Muhammet Tayyib Yıldız ise şu ifadeleri kullandı: “Bilim, benim için ülkeme ve milletime hizmet etmek için bir araçtı. Matematik olimpiyatlarına hazırlanırken de okulumu ulusal platformda temsil etmek, öğretmenlerinin ve okulumun bana gösterdikleri fedakârlıklara bir nebze olsun layık olmaktan başka bir amacım yoktu. Büyük başarılar elde edemedim fakat ulvi bir amaç için çalıştığım ve görevimi yerine getirme yolunda emek harcadığımdan dolayı mutluyum, öğretmenlerimin ve okulumun benim üstümdeki haklarını asla ödeyemem. Bütün öğretmenlerime ve okuluma bana güvendikleri için teşekkür ediyorum.

Matematik alanında bölge birincisi olan Ahmet Arif Yazıcılar, “Çalışmalarımızın meyvesini bugün almış bulunmaktayız. 6 yıl önce başladığımız bu tatlı yolculukta öğretmenlerimizin ve ailemizin verdiği destekle bugünlere geldik. Yıldığımız durumlarda, bıraktığımız anlarda öğretmenlerimizin tavsiyeleriyle, destekleriyle çalışmayı bırakmadan her gün üzerine katarak bugünlere vardık. Okulumuzun maddi ve manevi olarak verdiği destek çalışmamız için oluşturduğu ortamlar ve imkânların başarımızdaki yeri yadsınamaz. Başta öğretmenlerim, okulum, arkadaşlarım ve ailem olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde duygularını ifade etti.