Erzurum Özel Aziziye Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Gürcistan, Endonezya ve Kenya'da katıldıkları uluslararası İngilizce proje yarışmalarında takım halinde bir birincilik, bir ikincilik ve 4 bronz madalya kazandı.

Özel Aziziye Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri Gürcistan, Endonezya, Kenya ve Hollanda'da geçen ay düzenlenen bilim, çevre proje yarışmalarına katıldı. Okul müdürü Hasan Basri Tokcan ve proje koordinatörü Ömer Bulut, takım halinde başarı kazanan öğrenciler Ebubekir Küpe, Muhammet Çağrı Özcan, Esat Kıymaz, Ahmet Emirhan Yıldız, Mahmut Serkan Kopuzlu, İbrahim Börekçi, Mahmut Arif Yazıcılar, Selim Öbey, Muhammet Enes Yıldırım ve Ömer Gürsan'a kazandıkları altın, gümüş ve bronz madalyaları takdim etti. Okulun Başkaya Salonu'nda düzenlenen törende ayrıca proje danışmanı öğretmenlere de okul yönetimi şükran plaketi sundu.

Proje koordinatörü Ömer Bulut, öğrencilerin proje çalışmaları ve başarılarıyla ilgili şunları söyledi: "Proje çalışmaları kurumsal olarak ekim ayının ilk haftası başlar. Özellikle 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine proje çalışması nasıl yapılır, proje nasıl hazırlanır, nelere dikkat edilir, nitelikli projede olması gerekenler, proje hazırlamanın eğitime ve sosyal hayata katkısı nelerdir gibi hususlar göz önünde bulundurularak sunum yapılır. 12. sınıflar YGS ve LYS'ye hazırlık çalışması içerisinde olduklarından proje çalışmalarına dahil edilmemektedirler. Yurtiçinde özellikle de TÜBİTAK, İNEPO, USOBO gibi yarışmalara katılmaktayız. Bu yıl 46. TÜBİTAK Ortaöğretim Proje Araştırması Yarışması'na 35 proje ile başvuru yapıldı. Bunlardan 5 tanesi bölge elemelerine çağrıldı. Buradan bir 1.'lik ve bir 2.'lik alarak Ankara finaline davet edildik. Son yıllarda Özel Aziziye Fen ve Anadolu liseleri yurt içindeki proje tecrübelerinden faydalanarak, yurt dışında değişik ülkelerde yapılan uluslararası proje olimpiyatlarına katılmaktadır. Son iki yılda ABD, Hollanda, Kenya, Endonezya, Kıbrıs, Gürcistan ülkelerine 10 proje ile yaptığımız başvurulardan davet edildik. Neticede öğrencilerimiz takım halinde 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Projelerimizin tamamı İngilizce olarak hazırlandı ve sunumları yapıldı. Öğrencilerle hazırladığımız projelerde yapılan çalışmalar sadece okul içinde olmayıp Atatürk Üniversitesinde proje konuları ile alakalı, akademisyenlerden danışman desteği de alındı. Önümüzdeki yıl için ABD, Hollanda, Belçika, Japonya, Brezilya, Kenya, Endonezya, Bosna ve Gürcistan’a hazırlayacağımız projelerle başvurmayı planlıyoruz. Gerek öğrenci gerekse okul desteği olarak yeterli imkânlara sahibiz. Amacımız sadece projelerden derece almak değil, öğrencilerimizin yabancı dil seviyesini ilerletmek ve dünya kültürlerini tanımalarını sağlamaktır. Bunun yanında kendini ifade edebilme ve medeni cesaretini de artırmayı hedefliyoruz."