Mersin’in Tarsus ilçesinde Yıldırımhan Bahar Koleji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Tarsu Alışveriş Merkezi’nde "Kültür - Sanat Günleri" etkinlikleri düzenledi. Etkinlikler kapsamında, öğrencilerin yeteneklerini sergiledikleri solo ve koro türkülerden oluşan sahne performansları ziyaretçiler tarafından ayakta alkışlandı.

Çeşitli bilimsel çalışmaların yapıldığı Fen ve Teknoloji sergisi, atasözleri ve deyimlerin üç boyutlu olarak canlandırıldığı enstalasyon sergisi, öğrencilerin yıl boyunca görsel sanatlar dersinde yaptıkları yağlı boya resim sergisi, sosyal bilgiler dersinde hazırladıkları el emeği ürünleri sergisi ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle gezildi. Misafirler Türkçe standındaki kelime ve cümle bulma yarışmalarıyla kelime ve cümle dağarcıklarını güçlendirdiler. Bilişim ve matematik standındaki oyunlarla eğlenceli vakitler geçirdiler. Mersin’de ilk defa uygulanan, çoklu zekâ türlerine göre oluşturulmuş, öğrencilerin zihinsel becerilerini geliştiren, “Zenginleştirilmiş Eğitim Programı” modelleri; Akıl oyunları, düşünme becerileri, görsel algı ve üretkenlik stantlarındaki oyunlar, öğrenciler ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. İngilizce sunumlar ve yarışmalar büyük takdir topladı. Hattatlarımız, Kaligrafi sanatının inceliklerini ziyaretçilerle paylaştılar. Cimnastik takımının gösterileri ilgiyle izlendi. Misafirler basketbol alanında basket atarak yeteneklerini keşfettiler. Anaokulu stantlarında 4,5 ve 6 yaş öğrencilerinin çalışmalarından oluşan; sergi, anlık dikkat eğitim sistemi çalışmaları, İngilizce etkinlikler, resim yapma yarışmaları ziyaretçiler tarafından beğeniyle izlendi. Okul Rehberlik servisi tarafından yapılan, "Çocuğunuz 1. sınıfa hazır mı?" ve "Okul olgunluğu" testleriyle çocukların okula hazır bulunuşluluk düzeyleri tespit edildi.

Okul Müdürü Bekir Güleçyüz, "Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz kültür ve sanat günleri, Tarsus halkının iki gün boyunca yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bu kültür ve sanat günleri etkinliklerinde bizleri yalnız bırakmayan velilerimize, emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen, idareci, personele ve bizlere iki gün boyunca ev sahipliği yapan Tarsu AVM çalışanlarına teşekkür ederim." dedi.