Baro Başkanı Metin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temel yasaların değiştiği, sürekli yeni kanunların çıktığı bir dönemde uygulamanın içinde olan avukatların kendilerini bilimsel yönden takviye etmesinin önemli olduğunu olduğunu belirtti.
     Bu kapsamda Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Doğan, ''İnşallah bundan sonraki süreçte, gerek tezsiz yüksek lisans programları gerekse çeşitli sertifika programları anlamında bir çok eğitim sürecinde üniversiteyle sürekli bir iş birliği içerisinde olacağız. İnşallah yeni dönemde bilimsel ağırlık çalışmalara önem vereceğiz ve bunun da ilk adımını atmış olduk'' dedi.
     Doğan, Nisan ayında hizmete açılması planlanan Kahramanmaraş Barosu Sosyal Tesisleri'nde farklı bilimsel ve kültürel etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.
     Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü ise teori ve uygulamanın iç içe girmesiyle hukuk mensuplarının gelişebileceğini söyledi. Kütükçü, şöyle konuştu:
     ''Biz tamamen teoride kalırsak hukuk eğitiminin gelişimine katkımız olmaz. Mutlaka teori ile uygulama iç içe girmeli ve beraber çalışmalı ki hukuk eğitimi, bilim, mahkeme, kürsüler ve avukatlar gelişebilsin. Zaten geçtiğimiz dönemdeki sorunların temel sebebi eğitim ile uygulamanın birbirinden kopuk olmasıydı. Biz bu kopukluğun giderilmesine katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz'' diye konuştu.
     Kütükçü, Kahramanmaraş Barosu ile gerçekleştirecekleri iş birliğinin güzel sonuçları beraberinde getireceğine inandığını söyledi.