Başkonuş yaylasında yapılan proğrama çok sayıda üniversite öğrencisi iştirak etti. Ahşap ve otantik yayla evinde üç gün boyunca icra edilen proğram öğrenciler için hayatlarında unutulmaz izler bırakacak anılara sahne oldu.

Her anı bir kış pikniği havasında devam eden proğramda Risale-i Nur Külliyatı'nın okunmasına ve  mütalaasına ağırlık verilerek, Bediüzzaman'ın günümüzün sosyal ve siyasi olaylarına bakışının da değerlendirildiği mektupları da detaylarıyla müzakere edildi.

Geceleri şömine de patlatılan kestanelerin leziz sofralarına Risale-i Nular'dan yapılan feyizli okumalar konuk oldular.

Anadolu'nun değişik yörelerinden gelerek Yeni Asya Vakfı'nın sıcak ikliminde buluşan genç kardeşler, dört günde dört mevsimi yaşamanın doyumsuz lezzetlerini tattılar.

Cenab-ı Erhamürrahimin birinci gün yağmurla karşıladığı bu aziz misafirlerini, gecesinde başlayan ve karaları beyaz örtüyle kaplayan karla ağırladı. Proğramın son gününde yaz havasını aratmayan güneşle uğurladı Başkonuş Yaylası'ndan. Bu olsa olsa, Nur'un ve hakiki manada Nur Talebesi olmanın gayreti içerisinde olan genç üniversitelilerin kerametiydi.

Kahramanmaraş Yeni Asya Vakfı'ndan Mehmet Kınacı, Dr. Ramazan Danışman, Atilla Yılmaz ve İbrahim Ademoğlu'nun da katıldığı proğram Risale-i Nurlar'ı daha iy anlayabilmek açısından son derece istifadeli ve verimli oldu.

Proğramın son saatlerinde, ”˜' Kış Okumasına'' katılan gençlerden bazı kardeşlerimize ”˜'proğramı nasıl bulduklarına dair'' sorular yönelttik.

Aldığımız cevaplar şöyleydi:

Veysel Akgül:
Yeni Asya hizmet merkezinde kalmadan önce farklı görüşlerle tanışmıştım. Birbirinden farklı guruplarla bir arada olmuştum.

Doğrusu Yeni Asya'nın açık , tutarlı ve net oluşu beni şaşırttı. Kimliğini net ortaya koyan şeffaf bir yapı var.Kendilerini böylesine cesur ne net ifade eden bir cemaatle tanışmış olmaktan dolayı mutluyum.Risale-i Nurlar ve Üstad Bediüzzaman'la alakalı çok şeyler öğrendim.Teşekkür ederim.

Kani Pak:
Risale-i Nurlar'ı bu manada tanımış olmakta geç kaldığımı fark ettim. Daha önceleri değişik ortamlarda bulunmuştum. Keşke Yeni Asya Cemaatiyle çok önceden tanışmış olsaydım.

Doğrusu soğuktan ve soba ile ısıtılan mekandan dolayı korkmuştum. Ama hiçte öyle değilmiş.Bizim her şeyimizle ilgilendiniz. Benim açımdan son derece istifadeli oldu. Teşekkür ediyorum.

Emre Nane:
Otantik bir mekanda Risale-i Nurlar'ı okuduk, yer yataklarında yattık. Benim için iyi bir nostalji oldu. Risale-i Nurlar'ı daha iyi anladım. Ve dha çok okumamız gerektiğini fark ettim.

Rıdvan Gültekin:
Benim için son derece istifadeli oldu. Hizmet anlamında kaynaşmaya ve dayanışmaya vesile oldu. Daha önce anlamadığımız  konuları daha detaylı kavramış ve anlamış olduk.

Hep beraber cemaatle namazlarda kendimi daha huzurlu hissettim.

Ercan Aslan:
Güzel bir proğram oldu. Küçük ortamda kaynaşmaya ve muhabbete vesile oldu. Mekanın darlığında hiçbir olumsuz davranışın olmaması da sosyal hayata bizi hazırlaması açısından son derece önemliydi. Risale-i Nurlar'ı daha çok anladık ve bilgi sahibi olduk. Bediüzzaman'ın şahsiyeti ve mücadelesi gerçekten çok çarpıcı. Proğram süresinin daha uzun olmasını isterdim.

Süphan Özbay:
Risale-i Nurlar'ı üniversiteye geldiğimde tanıdım. İlk defa böyle bir proğrama katılıyorum. Bütün düşüncelerimiz Risale-i Nurlar'ı anlama üzerine yoğunlaştığı için son derece istifadeli oldu. Bakış açılarımız değişti. Devamını bekliyorum. Teşekkür ediyorum.

Ahmet Ergün:
Dört ay boyunca öğrendiklerime bedel oldu. Hayatıma yön verecek olan çok yeni şeyler öğrendim.Benim için istifadeli bir proğram oldu. Devamını bizim ilimizde yapalım.Davetlimsiniz.

Halil ÖzdaŞ:
Öncelikle bu ortamı ve bu proğramı hazırlayanlara teşekkür ediyorum. İlk defa böyle bir proğrama katıldım. Kış okuma proğramının şehir dışında bir mekanda yapılması istifadeli oldu. Risale-i Nurlar ve Üstad Bediüzzaman'la ilgili çok şeyler öğrendim.

İbrahim Kaya:
Yeni Asya Camiası ile tanışmadan öncede değişik okumalara katılmıştım. Ama Yeni Asya onlardan farklı. Mütalaalı derslerden çok istifade ettim. Allah razı olsun.

Halil Özer Kara:
Benim ifade edeceğim şeylerin hepsini arkadaşlar anlattılar. Onlara katılıyorum. Çok istifadeli bir proğram oldu. Teşekkür ediyorum.

MEHMET ÖZMEN:

Şehirden uzak bir yayla ortamında , tabiatla iç içe bir proğram düzenlenmesinden dolayı son derece verimli ve istifadeli olmuştur. Yeni arkadaşlarla kaynaşma ve muhabbet ortamı oluşması açısından da son derece verimli bir okuma proğramı oldu. Bol bol okuma fırsatımız oldu. Mütalaalı derslerinde olması bizim açımızdan da gerçekten iyi oldu. Yeni Asya Vakfı'ndaki ağabeylerden Allah razı olsun.

Mehmet Ali GÜLEŞ:
Özellikle proğrama ilk defa katılan arkadaşlar adına çok sevindim. Kardeşlerle daha yakından tanışma ve kaynaşma imkanımız oldu.''Risale-i Nur'un hocası Risale-i Nu'dur.'' Düsturunu detayıyla kavramamız iyi oldu. Bir arkadaşımız Risale-i Nur'dan ders yaparken başından geçen bir olayı anlatmıştı. Derse yeni iştirak eden bir arkadaşın da dışarıda, derste anlatılan olayı Risale-i Nurlar'a mal ederek anlattığına şahit olmuştum.

O zaman anladım ki Risale-i Nur'dan ders yaparken Üstadımız'ın anlattıklarına kendi aklımızı karıştırmamamız gerekir.

İstifadeli bir proğram oldu. Bir ömür boyu Risale-i Nur hizmetinde ve bu cemaat içerisinde olmayı diliyorum.

Zeki Adanur:
Bu proğramı üç kelime ile özetlemek istiyorum. Mutluyum, huzurluyum, gururluyum. Amaç Risale-i Nur'sa soğuk,sıcak, kar , yağmur hiç fark etmez. Bu proğramdan şevk ve cesaret aldım. Proğrama katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum.