Almanya'nın başkenti Berlin’de bir meslek eğitim yeri veya bir iş arayan kişiler ile işletmeler arasında köprü işlevi gören Mitte İlçesi’ndeki JOB POİNT İş Merkezi’nin düzenlediği Meslek Eğitim Parkuru dördüncü kez düzenlendi. 4. Meslek Eğitim Parkuru bu kez “Meslek eğitimi? Meslek seçimi? Bilgilen! Girişken Ol!“ başlığı altında gerçekleştirildi. Mitte Belediye Başkanı Christian Hanke’nin de katıldığı etkinlikte gençlere meslek eğitim imkanı sunan 80’in üzerinde işletme stant açarak gençleri bilgilendirdi.

Stant açan sektörler arasında el sanatları, ticaret, hizmet sektörü, endüstri, sağlık, kamu, bilgisayar-internet, medya ve finans sektörü yer aldı. Gençler burada doğrudan işletme yetkilileriyle görüşme imkanını buldu. 4.Meslek Eğitimi Parkuru’na katılanlar giyim ve bakım tarzı danışmanlığından da ücretsiz olarak yararlanabildiler. Ayrıca isteyenler meslek eğitimi başvurularında kullanılmak üzere ücretsiz fotoğraf çektirdi.

Berlin-Mitte İlçesi JOB POINT Merkezi’nin gerçekleştireceği 4.Meslek Eğitimi Parkuru’nda gençlere hemen bir eğitim yeri bulma olanağı da sağlandı. Araba tamirciliği, araba boyacılığı, kuaför, garson, tezgahtar, çatı tamircisi, gözlükçü, aşçı, kalorifer tamircisi, otel elemanı, sigortacı ve memurluk gibi alanlara ilgi duyan gençler bir eğitim yeri bulma fırsatını yakalayabildiler. Tiergarten Belediye Binası’nda gerçekleştirilen etkinlikte Boya Badana Firması Ateş’in sahibi Cemal Ateş de bir stant açarak gençleri kendi sektöründeki eğitim olanakları üzerine bilgilendirdi.

Cemal Ateş meslek öğrenmenin önemine dikkat çekerken "Demografik nedenlerden dolayı meslek eğitimi yapacak genç sayısı azaldı. İşletmelerin gençlere ulaşması için düzenlenen bu tür etkinlikleri çok faydalı buluyorum. Mitte’deki Job Point’in yaptığı çalışmaları partner işletme olarak destekliyorum." dedi.