Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce hazırlık sınıflarında öğrenim gören mühendis adayı öğrenciler, İngilizce olarak düzenlenen bilgi yarışmasında yabancı dil bilgilerini sergiledi.

Yabancı Diller Yüksekokulu’nda görevli Okt. Can Danışmant’ın organize ettiği Bilgi Yarışması’nda (Trivia), öğrenciler ve okutmanlar eğlenceli anlar yaşadı.

Öğrencilerin bir yıl boyunca emeklerinin karşılıklarını alacakları final sınavları öncesinde gerçekleştirilen ve katılımın yoğun olduğu yarışma İngilizce genel kültür sorularını içerdi.

Baştan sona çok çekişmeli geçen ‘Bilgi Yarışması’nda soruları yanıtlayan gruplar arasında birincilik Okt. Jason C. Magargle ve G sınıfından öğrencileri Muhammed Emin Duran, Pınar Cansel Polat, Senay Özbey ve Semih Bayrak’dan oluşan grubun oldu.

İkinciliği ise Okt. Abdurrahman Kutluay ve E sınıfından öğrencileri Hasan Hüseyin Özmansur, Gözde Yavaş, Zehra Yurdakul ve Seçkin Aktaşoğlu aldı. Yarışmanın üçüncülüğünü ise Okt. Cem Özemre ve öğrencileri Önder Taşdelen, Hüseyin Uyanık, Hüseyin Şekerci ve Bilal Çağlar’ın bulunduğu B sınıfı öğrencileri elde etti.

PEARSON Yayınevi sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada Yabancı Diller Yüksek Okul Müdürü Murat Bayrak, Müdür Yardımcısı Özgür Şahan ve Yüksek Okul Sekreteri Abdullah Gökdaş dereceye giren öğrenci ve okutmanlara ödüllerini ve başarı belgeleri verdi.