Adana Özel Burç Üçgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik sınıfı öğrencileri, uygulamalı hemşirelik derslerinde, teknik laboratuvarda maketler üzerinde denemeler yaparak mesleki yeterlilik kazanmaya çalışıyor.

Burç Üçgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hemşire adayı öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerine büyük önem veriyor. Teorik bilgilerin yanı sıra uygulama laboratuvarında öğrencilerini mesleki yönden yeterli donanıma sahip olarak hazırlayan Burç Üçgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, topluma faydalı insanlar yetiştirmeyi temel amaç ediniyor.

Burç Üçgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Gürhan hemşire adayı öğrencilerinin uygulama derslerine büyük önem verdiklerini söyledi. Sağlık probleminin ertelenemeyeceği ve ihmal edilemeyeceği gibi uzman yada yeterli bilgi ve beceresi olmayan kişilere de emanet edilemeyeceğine vurgu yapan Gürhan, “Öğrencilerimiz uygulamalı hemşirelik derslerinde, önce teknik laboratuvardaki maketler üzerinde becerilerini geliştirmekte ve daha sonra hastane, toplum sağlığı ile bazı kamu kuruluşları gibi gerçek ortamları ziyaret ederek oradaki uzman hekimlerden ve sağlık personellerinden yerinde bilgi almaktadırlar. Biz kurum olarak sağlık gibi çok ciddi bir alanda yeterli bilgi birikimi ve tecrübe kazanmış öğrenciler yetirmek için çalışıyoruz.” dedi.