Adana Özel Burç Üçgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik sınıfı öğrencileri, tansiyon takip çizelgesini okullarında tutmaya başladı. Her gün sınıf arkadaşlarının tansiyonlarını ölçerek kayıt altına alan Burçlu hemşire adayları, hasta takip çizelgesi tutmayı okullarında uygulamalı olarak öğreniyor.

Burç Üçgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik sınıfı öğrencilerinin uygulamalı eğitimine büyük önem veriyor. Teorik bilgilerin yanı sıra öğrencilerinin pratik ve uygulamada da son derece başarılı olması için farklı etkinlikler düzenleyen Özel Burç Üçgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hemşire adaylarını sürekli uygulamalı eğitimlere tabi tutuyor.

Sınıf arkadaşlarının her gün tansiyonlarını ölçerek sorumluluk almayı öğrendiklerini belirten hemşire adayları, “Arkadaşlarımız sonuçta hasta değil ancak onların her gün tansiyonlarını ölçmek ve takibini yapmak zorundayız. Şuanda okul sıralarında kazanacağımız alışkanlıklar gelecekte çalışma hayatımızı çok etkileyecek. Ayrıca arkadaşlarımızın tansiyonlarını her gün ölçerek herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmiş oluyoruz.” diye konuştu.

Uygulamalı derslerin öğrencilerin hafızasında daha kalıcı olduğunun altını çizen Okul Müdürü Mustafa Gürhan, “Hemşire adayı öğrencilerimiz her gün sınıf arkadaşlarının tansiyonlarını ölçerek kendilerini geliştiriyor. Ayrıca öğrencilerimiz gelecekteki çalışma hayatlarında neler yapacaklarını böylece yavaş yavaşta öğrenmiş oluyor. Hem kendilerini geliştirmek hem de arkadaşlarının sağlığı için bu tür çalışmalar yapan öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.