Giresun Fen Lisesi Bilim Ve Teknoloji Kulübü tarafından organize edilen ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı 'Matematik ve Fen Bilimleri Yarışması’nda 1'incilik madalyasını Özel Çağrı Koleji öğrencisi Miraç Tepekan kazandı.

Öğrencilere, bilim ve teknoloji okuryazarlığını geliştirmek, fen ve teknoloji arasındaki ilişkiyi kavratmak, ulusal ve uluslararası biyoloji olimpiyatlarına hazırlamak için Giresun Fen Lisesi Bilim, Teknoloji ve Doğa Kulübü'nce Giresun’daki ilköğretim öğrencileri arasında 'Matematik ve Fen Bilimleri Yarışması' düzenlendi. Giresun Fen Lisesi’ndeki yarışmaya 37 ortaokuldan 350 öğrenci katıldı. Yarışmada Özel Çağrı Koleji’nden Miraç Tepekan il 1'incisi, Yağmur Güre il 2'ncisi oldu. Miraç Tepekan bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Miraç Tepekan, yaptığı açıklamada, yarışmaya iyi hazırlandığını belirterek, başarısında öğretmenlerinin payının büyük olduğunu söyledi.

Özel Çağrı Koleji Müdürü İlyas Başak ise yaptığı açıklamada, her öğrencinin yılda en az bir proje veya olimpiyat çalışmasına katılmasını hedeflediklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: "Bu tür yarışmalarda öğrencilerimizin almış oldukları başarılar öğrencilerimizi pozitif yönde etkilemekte ve başarılarına başarı katmaktadır. Ben yarışmada başarı elde öğrencilerimiz ve onların hazırlanmalarına katkı sağlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”