Canik Başarı Üniversitesi bilimsel anlamda genç yeteneklerin keşfedilmesi ve desteklenmesi amacıyla öğrenci sempozyumu düzenleyecek.

8 Mayıs Cuma günü başlayacak sempozyum kapsamında öğrencilerin akademik geleneği öğrenmeleri, bilimsel çalışmalara teşvik edilmesi, kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlanması, düşündüklerini, hayal ettiklerini sunmasına imkan verecek.

Türk Dili ve Edebiyatı ve Eğitimi, Moleküler Biyoloji ve Genetik, İşletme ve Ticaret, Uluslararası İlişkiler, Dil Bilimi ve Dil Eğitimi, Eğitim Bilimleri ve Psikoloji, İnşaat, Elektrik Elektronik ve Mimarlık konularında öğrencilere bildirilerin sunulacağı sempozyum 09.00’da Canik Başarı Üniversitesi Gürgenyatak Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

Sempozyum organize komitesi adına açıklama yapan Doç. Dr. Mustafa Arslan üniversitelerin, öğrencilerin akademik anlamda kendilerini geliştirecek programlara, etkinliklere yer vermesi gerektiğine dikkat çekti. Gençlerin, hayal ettiklerini gerçekleştirme, bilime, teknolojiye, yaşama katmadeğer üretebilmesi için bu tür faaliyetlere ihtiyaç olduğunu belirtti.