Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü, proje performansını artırmaya yönelik etkinlik düzenledi. Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata, ilçede görev yapan okul yöneticilerine ve öğretmenlere 'proje danışmanlığı eğitim semineri' verdi.

Çayıralan Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim seminerine ilçede görev yapan 85 civarında öğretmen katıldı. Katılımcılara, 'Proje Tabanlı Düşünme, Proje Döngüsü Yönetimi ve Süreçleri, Proje Tasarımında Temel Kavramlar, Proje Teklifinin Bileşenleri, Proje Faaliyetlerinin Planlanması ve Zaman Yönetimi' konuları anlatıldı. Çayıralan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Oğuz, Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata'nın rehberliğinde daha öncede bir eğitim etkinliği düzenlediklerini hatırlattı. Eğitim seminerlerinin olumlu etkilerinin çok çabuk görüldüğüne vurgu yapan Oğuz, ilçede önceki yıla göre proje sayılarında yüzde 400 civarında artış olduğuna dikkat çekti.

Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata ise, ''Çevremizde gözlemlediğimiz sorunlara proje mantığı ile yaklaşmak, sorunların analizini yapıp proje tasarımı teknikleri ile kurgulamak, çözüm odaklı amaç ve hedefler belirlemek, bu hedefler doğrultusunda yapılacak işleri tespit etmek ve bu işler için uygun kişilerden ekip oluşturmak, faaliyetleri planlanan sürede tamamlamayı kolaylaştıracaktır. Bu tarz bir yaklaşımla geliştirilecek stratejik plan sonunda ortaya faydalı ve kullanışlı sonuçlar çıkartmaya katkı sağlayacaktır.'' dedi.

Öğretmenlerin öğrenci projelerinde, öğrencinin yükümlülük duyması gereken yükü omuzlaması değil, onlara rehberlik etmesi ve yönlendirmeler yaparak danışmanlık yapmasını beklemeleri gerektiğine işaret eden Böyükata, ''Öğrenci proje faaliyetlerinde bir yarış hissiyle hareket edilmesini doğru bulmuyorum. Öğrencilerin sorumluluk alma ve duyarlılık göstermede bilinçli hareket edebilme becerilerini artırmak için proje faaliyetlerinin önemli katkıları olacaktır. Bilimsel düşünme becerileri ve güncel konulara yaklaşım geliştirirken bir ekip bilinci ile ortak fikir üretmeye yatkınlıklarını artırmaya da katkı verilmelidir'' diye konuştu.

Eğitim çalışmasının kapanış toplantısına Kaymakam Adem Başoğlu ve Belediye Başkanı Yasin Şahiner de katıldı. İlçe yöneticileri, her ihtiyaç duyduklarında kendilerine desteği esirgemediğini belirttikleri ve gönüllü eğitimler ile ilçe eğitimine katkı sağlamaya çalışan Doç. Dr. Mustafa Böyükata'ya teşekkür plaketi verdi.