KSÜ’de ilk tören Avşar Yerleşkesi Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı tarafından çelenk konulmasının ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile buradaki program tamamlandı.

Saat 15.00’te ise ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ kapsamında KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda, Atatürk İlke ve İnkılapları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şavkılı tarafından “Atatürk’ün Devlet Adamlığı Vasfı” konulu konferans verildi.

Konferansın açılış konuşmasını KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak yaptı. Atatürk’ü anlamak için onun yaşadığı dönemi çok iyi okumak ve bilmek gerektiğini ifade eden Rektör Yardımcısı Solak, Atatürk’ün aldığı her karar ve attığı her adımın öncesinde uzun araştırma ve inceleme süreçlerinin bulunduğunu söyledi. Rektör Yardımcısı Solak, “Atatürk’ü anlamak sadece 6 ilkeyi bilmek demek değildir. O’nun yaşadığı dönemin şartlarını da çok iyi bilmeliyiz.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şavkılı “Atatürk’ün Devlet Adamlığı Vasfı” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi. Atatürk’ün Türk tarihinin yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından biri olduğunu ifade eden Şavkılı, “Atatürk sadece Türk kamuoyu tarafından değil, dünya kamuoyu tarafından da saygı duyulan bir devlet adamıdır.” şeklinde konuştu.

Atatürk’ün devlet adamlığı vasfının öne çıkan yönlerini değerlendiren Şavkılı, vatan ve milletine duyduğu büyük sevginin yanı sıra ileri görüşlü, gerçekçi, çalışkan ve idealist bir devlet adamı olduğunu belirtti.

Atatürk’ün vefatının 79. yılı anısına düzenlenen konferansa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Solak, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.