Ramazan ayının yaklaşmasıyla, Eskişehir’de görev yapacak Ramazan davulcularına Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan davulcular, tek tip kıyafetli davulcular, Ramazan geceleri davul çalmakta yetkili olduklarını gösteren sertifikalarını aldı.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla davulcuların da hazırlıkları başladı. Eskişehir’de tek tip kıyafet ile vatandaşlara hizmet edecek olan davulculara Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim verildi. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonunda düzenlenen eğitim programında toplanan davulculara, belediye yetkilileri tarafından Ramazan ayı içerisinde uymaları gereken kurallar anlatıldı. Korsan davulculara karşı dikkatli olmaları belirtildi.

Belediye’nin belirlediği müzik heyeti tarafından verilen eğitimde vatandaşları sahura kaldıracak davulcuların hangi şekilde ve nasıl, hangi ritimleri kullanacağı anlatıldı. Davulculara, davul çalma şekli uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim sonunda davulculara, Ramazan’da sahur vakti davul çalma yetkisine sahip olduklarını gösteren birer yetki belgesi verildi. Söz konusu eğitim aldıklarını gösteren yetki belgeleri davulcuların, görev sırasında davulcuların yakalarında takılı bulunacak.

Belediye yetkilileri, toplantıda her yıl olduğu gibi bu yıl da belediyenin belirlediği davulcuların yanı sıra korsan davulcuların çıkarak para toplamalarının önüne geçilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.