Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği ile Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) ortaklığında yapılan 'SODES’le Engelleri Aşacağız Projesi' kapsamında engelliler için açılan bilgisayar kursu tamamlandı.

Kursun sertifika töreni dernek binasında yapıldı. Törene, Adana İş Kadınları Derneği Başkanı Elif Doğan Türkmen, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal, Engelliler Kent Konseyi Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ile Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eğrisakal ve üyeleri katıldı. Umut Dayanışma ve Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eğrisakal desteklerinden dolayı İŞKAD'a ve SODES'e teşekkür etti.

İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, "Toplumun dezavantajlı bir takım kesimleri var. Onlardan biri engelliler, biri de kadınlar. Biz dezavantajlı kısmın bir bölümünü temsil ediyoruz, sizler de diğer kısmını. Onun için sizlerle bir araya gelip bu projeyi gerçekleştirmek bizim için çok büyük bir keyif. Tüm arkadaşlarımız işlerini bırakıp sizlerle olmak adına buraya geldiler. Çünkü siz büyük bir işi başardınız, bizim engelimiz var deyip yaşama küsmediniz. Sokağa çıkıp sosyal yaşamın içine girip engelleri aştınız. Türkiye'de engelli vatandaşlarımızda işsizlik had safhada. Bu aynı zamanda engellinin eve hapsedilmesi demek. Her iki sorunun çözümü için derneklerimizi meslek eğitimi konusunda desteklemekteyiz." ifadesini kullandı.

Engelliler Kent Konseyi Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise şunları söyledi: "Tüm kurumlar hep birlikte olursa büyük bir yol alırız. Tabi ki birimizin fikrine diğeri katılmayabilir ama aynı noktada birleşmek için hoşgörü çerçevesinde kırmadan, ben değil biz merkezli çalışmalar sürdürerek engelsiz Adana'ya gitmek lazım."

Proje öğretmenlerinden Sibel Cantürk ise tüm kursiyerlerin eğitimleri başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını kaydetti.