Uluslararası ve Türkiye genelinde yapılan bilim olimpiyatları yarışmalarından, sportif etkinliklerden Samsun’a madalyalar kazandıran Feza Koleji, kitap okuma yarışmasında da il birinciliğini elde etti. Atakum Feza Koleji Okul Müdürü Tanju Yıldırım, “Feza Eğitim kurumları olarak her sabah derse başlamadan önce kitap okuma saati yapıyoruz.” diyerek emeklerinin zayi olmadığına dikkat çekti.

Güne kitap okuyarak başlayan Feza Koleji öğrencileri, kitap okumada gösterdikleri gayretlerinin mükafatını aldı. Samsun genelinde 1676 öğrencinin katıldığı ‘Kitap Okuyan Bilir’ yarışmasında il birinciliğini, ikinciliğini ve üçüncülüğünü Feza Koleji öğrencileri elde etti. Amacı eğitim çağındaki çocukların dikkatini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak olan ve bu yıl 2. si düzenlenen yarışmada Feza koleji öğrencileri ilk üç derecenin yanı sıra ayrıca ilk 10’da 11 derece, ilk 50 de 42 derece, ilk yüzde ise 60 derece elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

“Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz.” diyen Okul Müdürü Yıldırım, “Kültürlü insanların en büyük dostu, yardımcısı ve eğlencesi olan kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazinedir. Aydın insanlar grubuna girmek, sağlam bir kişiliğe sahip seçkin bir insan olmak, görüş ve anlayış kudreti, güzel konuşma yetisi kazanmak istiyorsak, kitaplar bizim ebedî dostlarımız olmalıdır. Bunun için de Feza Eğitim kurumları olarak her sabah derse başlamadan önce kitap okuma saati yapıyoruz ve bu yarışmanın sonuçları da öğrenci ve öğretmenlerimizin emeklerinin zayi olmadığını gösteriyor.” dedi.