AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal: “ Suriyeli yavrularımızı sınava almayarak, oluşturan başarıda suni bir başarının ötesine geçemeyecektir!”

64.SIRADA DEĞİL 15.SIRADAYIZ!

Birkaç günden beri internet sitelerinde Kahramanmaraş’ımızın 35. Sıradan 64. Sıraya düştüğü yer almaktadır. Bu iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızdan aldığımız resmi verilere göre bu yıl %20 lik dilimde yer alan öğrenci sayısına göre Türkiye’de ilk 15 deyiz. Birilerinin iddia ettiği gibi 64.sıraya düşmediğimiz gibi Kahramanmaraş büyük bir başarı elde etmiştir.

LGS sınavla öğrenci alan liselere kontenjanlara göre öğrenci tespit etmek için yapılmaktadır. İlimizde sınavla öğrenci alan 27 lisede 2460 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır. Bu da 2019 LGS sıralamasın da yüzde 14 e tekamül etmektedir. Ayrıca 15 öğrencimiz Türkiye 1.si olarak bizleri gururlandırmıştır. 202 öğrencimiz ise %5 lik dilime girerek başka bir başarı hikayesi oluşturmuştur.

Öğrenci sayısı verilerimize baktığımız da Kahramanmaraş’ta LGS’ye giren öğrenci sayısının 18435 olduğunu ve bu öğrencilerin toplamda başarısının düşük olduğunu bizlerde görmekteyiz. Ancak bu taployu gördüğümüz de Kahramanmaraş gibi Suriye gerçeği olan bir çok ilde bu sıralamanın düştüğü aşikardır. 1. Olarak görülen ve 8 bin öğrencisiyle sınava giren Muğla 2. Olarak ise görülen 585 öğrencisi ile sınava giren Tunceli ilimizin, Kahramanmaraş ile sıralanması hiçbir şekilde açıklanamayacak bir durumdur. Akademik başarısı düşük öğrencilerin temkinlerle sınavlara sokmayarak, şehirlerin başarı oranını yüksek gösterme çabası da pedorojik ve etik açıdan bir eğitimci olarak doğru bulmamaktayım. Suriyeli yavrularımızı sınava almayarak, oluşturan başarıda suni bir başarının ötesine geçemeyecektir!”