Osmaniye'de hafızlık eğitimi alan 17'si bayan, 6'sı erkek 23 hafıza Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle beratları, Vali Kerem Al tarafından verildi. Merkez Kur'an Kursu'ndan 6 erkek ve Elif Körlü Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimin tamamlayan 17 bayan hafıza, yapılan törenle taç ve diplomaları verildi. Genç yaşta hafız olan öğrencilere çeyrek altın hediye edilirken, bazı hafızlar ise umre ile ödüllendirildi.

Kur'anı Kerim tilaveti ile başlayan programda hafızlara Kur'an'ı anlama ve hayatlarına tatbik etmelerini isteyen İl Müftü Yardımcısı Ali Yazıcı, "Bir ucu sizin elinizde, bir ucu da Allah (cc) yed-i kuretinde olan, kopmaz ip olan Kur'an-ı Kerim'e sımsıkı sarılın. Kur'an-ı Kerim'i hayatınıza hakim kılarsanız Allah sizi aziz eder." diyerek genç hafızlara öğüt verdi.

Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul da 17 kız ve 6 erkek hafız öğrencinin bugün ödüllerini ve diplomalarını vererek, sevinçlerini ve mutluluklarını paylaşmak için toplandıklarını belirtti. Çortul, "Bundan sonra müftü, vaiz, ilahiyat afkültelerinde tefsir, hadis hocası olacak, bu gibi görevleri alabilecek ilim adamlarının mutlaka bu dergahlardan geçip hafız olmaları bir gün şart koşulacak. Çünkü hafızlık, Allah katında çok şerefli bir görev olmakla birlikte dünya hayatımızda Kur'an-ı Kerim'i anlama anlatma, okuma ve Kur'an ahlakını yaşamak bakımından çok önemli bir meslek ve sıfattır. Bu bağlamda Allah katında hafızların derecesini yüce Peygamberimiz (sas) ifade ederken, 'Hafız olan kişiler Allah'ın o şerefli melekler seferi ikramla beraber onlarla arkadaş olurlar. Hafız olmaktan daha zor olan hafızlığı devam ettirmektir." dedi.

Yapılan hatim duasının ardından erkek hafızlara diploma ve ödüllerini Vali Kerem Al, kız hafızlara ise Vali
Yardımcısı Nail Anlar ve İl Müftüsü Ramazan Çortul birlikte verdi. 2012 yılında hafızlık eğitimine başladığını belirten Hafız Fatıma Ökten, "Hafızlık eğitimini istiyordum. Hocalarımın ve ailemin desteği ile bir buçuk yılda hafızlığımı tamamladım. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Bana da hayatım boyunca yaşamayı nasip etsin." diye ifade etti.

Hafızlığın çok farklı bir duygu olduğunu belirten Abdulhamit Gümüş de "Hafızlık anlatılamıyor, yaşanınca anlaşılan bir duygu. Allah, hafızlık isteyen kardeşlerimize de nasip etsin ve bizleri de onlara yadımcı kılsın." diyerek, mutluluklarını dile getirdi.