Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde devam eden imam hatip lisesi öğrencilerini mesleğe hazırlama yaz kursunu ziyaret etti.

Kurslarda görev alan öğretmenler ve kursiyer öğrencilerle bir araya gelen Dinçer, kendi öğrencilik anılarını paylaştı. Ziyarette Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran da yer aldı.

Milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik açılan öğrencileri mesleğe hazırlama yaz kurslarıyla çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel etkinliklerle öğrencilerin yetiştirilmesini, mesleğe ve hayata hazırlanmasını amaçlıyor. Bu kapsamda Gemlik Anadolu İmam Lisesi’nde açılan ve yaklaşık bir ay sürecek Arapça Dil Eğitim Kursu’na Konya, Karaman ve Hatay’da 90 öğrenci katılıyor. Kurslarla imam hatip liselerinde öğrenim gören öğrencilerin Arapça okuma, yazma, konuşma ve anlama becerilerini geliştirmek; çeşitli illerden gelen öğrenciler arasında birlik ve beraberlik duygusu geliştirerek bir arada yaşama kültürü kazandırmak amaçlanıyor. Aynı zamanda tarihi ve kültürel gezilerle öğrencilerde tarih ve medeniyet bilinci oluşturmak, liderlik becerisi ve evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmek hedefleniyor.