Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Kara, öğrencilerin internet başında geçirdikleri sürenin yarısını derse ayırdıkları takdirde rahatlıkla üniversite kazanacaklarını söyledi.

Mut İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından ‘Sınav stresi ile baş etme motivasyonu’ konulu konferans düzenledi.

İlçedeki lise son sınıf öğrencilerine yönelik Belediye Salonu’nda yapılan konferans saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ahmet Kara, bu yıl sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, ”Çok çalışmak değil, planlı çalışmak önemlidir.” dedi. Sosyal paylaşım sitelerinin bilgi edinme amaçlı kullanılması gerektiğini aktaran Kara, “Yoksa zamanınızın çoğunu orada geçirir ve kötü bir alışkanlıklar oluşur. Bu da eğitiminizi kötü yönden etkiler. Bunun için her şeyden önce iyi bir çevre edinmeniz gerekir. İyi arkadaş seçmek zorundasınız. Midemizin yemeğe ihtiyacı olduğu gibi, aklımızın da ilim ve irfana ihtiyacı var. İnsan, ilim, irfan ve marifetsiz olmaz. Onun için ilim herkes de olabilir, ama edep irfan mektebinde öğrenilir. Gençlerimiz gereksiz bilgilerle zamanını geçirmemesi ve düzenli bir şekilde kitap okuması lazım.“ diye konuştu. Zaman zaman öğrencileri sahneye alan Kara, öğrencilerin sınavlarda stres yaşamaması için düzenli ders çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

Mut İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Yafes Demir, amaçlarının derneğimizin mezun ve mensuplarını bir araya getirmek olduğunu belirterek, camiamızın problemlerini çözmeye çalışmak ve çözülemeyenleri ilgili platforma taşıyarak çözümünde aktif rol almaları olduğunu söyledi.