Kayseri Özel İstikbal Koleji, Dünya Pi Günü’nü ilginç bir yöntemle kutladı. Okul öğrencileri bahçede bir araya gelerek 'pi' şeklini oluşturdu.

Okulun matematik zümresinin düzenlediği etkinlik öğrencilerde büyük heyecan uyandırdı. Müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni olan Ercan Yalçın, yaptığı açıklamada, Kılıçaslan Eğitim Kurumları'nın yaptığı zümre toplantılarında alınan karar gereği öğrencilere matematiği sevdirmek için çeşitli etkinlikler yaptıklarını bunlardan birisinin de Dünya Pi Günü olarak düzenledikleri etkinlik olduğunu ifade etti.

Ercan Yalçın, "Okulumuzda matematik öğretmenleri olarak yarışmalar düzenledik. Bu kapsamda sınıf süsleme yarışmaları, yaş pastaları pi şekli ile süsleme, sınıf içi ve okul panolarını en güzel pi şekli ile doldurma etkinlikleri yaptık. Bunların yanında bütün öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen bahçede pi şekli oluşturma etkinliği büyük heyecan oluşturdu. Öğrencilerimiz matematiği yaparak, yaşayarak hem öğrendiler hem de sevmiş oldular." dedi.

Yapılan yarışmalarda dereceye giren sınıflara yaş pasta ikramı yapılarak öğrenciler ödüllendirildi. Yapılan etkinlik hafızalarda unutulmayacak bir anı olarak kaldı.