Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) Samsun’da düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun mezunları, sertifikalarını aldı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STO) ve TOBB Samsun İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun desteklediği eğitimlerde, kadın girişimcilerin bilgi birikimini ve vizyonunu geliştirmek hedeflendi. Eğitimi tamamlayanlara sertifikaları, 25 Haziran Perşembe günü düzenlenen bir törenle verildi. Etkinliğe; Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, BÜYEM Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Işıl Keskin, Samsun TSO Başkanı Mustafa Kemal Şahin ve TOBB Samsun İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Gülay Atik katıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, “Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle 2012 yılında başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, 13 ilde 1.500’ü aşkın kadın girişimciye ücretsiz eğitim verdik. Kadınların mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı hedefledik. Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun Samsun mezunları, Boğaziçi Üniversitesi’nin akademisyenlerinden 1 ay boyunca eğitim aldı. Kurumsallaşma, inovasyon, sürdürülebilir şirket yönetimi ve müşteri ilişkileri alanlarında kendisini ve işini geliştirecek yeni, faydalı bilgiler edindi. Eğitime katılan kadınların öğrendiği bilgilerle, önce ilinin sonra da Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunacağına eminim. Buradaki arkadaşlıkların profesyonel iş ilişkisine, üretilen yeni fikirlerin ise iş fırsatlarına dönüşeceğine inanıyorum. Eğitime katılarak sertifika almaya hak kazanan tüm kadın girişimcilerimizi, inançları, heyecanları ve cesaretleri için gönülden kutluyorum.” dedi.

BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut görüşlerini, “Sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamındaki eğitimlerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortaklarının yanı sıra yönetiminde çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere ulaşmayı hedefliyoruz. Günümüzde işletmelerin uzun ömürlü olabilmesi ve kurumsallaşma yolunda doğru adımlar atabilmesi, ancak ‘stratejik yönetim felsefesi’ odaklı bir anlayışla gerçekleşebilir. ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nda verdiğimiz eğitimlerin, ‘iş geliştirme’ yaklaşımını kadın girişimcilere şirket kültürü olarak benimsetmesini, aynı zamanda ‘kurumsal ve uzun ömürlü’ işletmelere zemin yaratmasını amaçlıyoruz. Kadın girişimcilerimize vizyoner bir kimlik sağlayan eğitimlerin, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirirken, bilgi düzeyini de artırdığını gözlemliyoruz.” diye belirtti.

Toplantıda söz alan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, “Odamızın koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu, girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak ve özendirmek amacıyla ‘Adam Olacak Çocuk’ ve ‘İş’te Ben’ gibi değerli çalışmalar yapıyor. Bu yönde yapılan bir diğer önemli faaliyetimiz ise bugün sertifika töreni için buluştuğumuz Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitim programıdır. Kadın girişimcilerimizin eğitimler sırasında elde ettiği deneyim ve bilgilerle, işlerinde daha başarılı olacaklarına inancımız sonsuz.” dedi.

Törende söz alan TOBB Samsun İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Gülay Atik ise konuşmasında şunları kaydetti: “Kadınların; girişimcilik ruhuyla adım attığı ticaret hayatında sadece alışveriş ya da üretim olmadığını, hayal edemediğimiz, planlayamadığımız çok çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Ülkemizde uygulanan akademik eğitimde, gerçek hayatta gerekli olan yöneticilik nosyonu ve altyapısı için yeterli bilgi birikimine ulaşılamıyor. Güçlü ve sağlam işletmelerin oluşması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için ise donanımlı olmak gerekiyor. Kadın girişimci olarak iş hukuku, muhasebe, mevzuat, çözüm süreçleri gibi birçok konuda bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Dolayısıyla yönetici okulunda, eğitim ve bilgi paylaşımının yanı sıra kişisel gelişimimiz için uygun ortam da sağlandı.”