Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pazarcık Devlet Hastanesinden güzel bir çalışma.

İlk defa Pazarcık Devlet Hastanesi Diyaliz Bölümünde Okuma – Yazma Kursu açıldı. Diyaliz bölümünde tedavi hizmeti alan, okuma yazma bilmeyen hastalar ile refakatçılara yönelik açılan kursa kaydolanlar hizmetten memnun olduklarını ifade ederek, hem tedavi olduklarını hem de çok istedikleri okuma yazmayı öğrendiklerini söylediler. Yıllarca süren tedavileri nedeni ile okullarda ve mahallelerde açılan kurslara katılamayarak mağduriyet yaşadıklarını söyleyen hasta ve hasta yakınları bu kurs ile okuma -yazma öğreneceklerini söyleyerek, bu kursun açılmasına vesile olan Hastane Başhekimine, İlçe Milli Eğitim Müdürüne ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürüne teşekkür ettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇİLO Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN’ın himayesinde yürütülen “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında ilçemizde açılan kurslara katılımın yoğun olduğunu söyledi.

Kursların etkin ve verimli olarak yapılabilmesi için kurum olarak her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını, Ayrıca eğitimde başarının sağlana bilmesi için kursiyerin istekli olması kursiyerin başarı seviyesini yükseltecektir, Hastanede açılan kursta da bu istekliliği görmek bizi çok fazla memnun etti. Okuryazarlık Seferberliğine katılan tüm kursiyerlere ve görev alan öğretmenlere teşekkür ederim, dedi.

Başhekim Abdullah BAŞLI: Diyaliz bölümünde böyle bir kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Diyaliz Hastalarının bir yandan tedavi olurken, bir taraftan da okuma yazma gibi temel Eğitim Öğretim faaliyetinin hasta ve hasta yakınlarına sunulmasını önemsediklerini ifade ettiler. Bu bağlamda sürekli tedavi hizmeti alan hastalara, okumalarını geliştirmeleri için kitaplık bölümü oluşturacaklarını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İrfan GÖKCEREN, İlçemizde Okuma yazma bilmeyenler yönelik 2017/2018 Eğitim Öğretim yılında 67 okuma yazma kurs açıldığını ve talep olması halinde açmaya devem edeceklerini söyledi. Bu kurslara 651 kadın, 39 u erkek olmak üzere toplam 690 kursiyere okuma yazma eğitimi verilmeye devam edildiğini beyan etti. Kursların değişik zaman dilimlerinde ve farklı mekanlarda (Okul – Camii- Cemevi – Köyevi) verildiğini söyledi.

Halk Eğitim Müdürü, Devlet Hastanemiz de böyle bir kurs açılmasında emeği olan Hastane Personeline, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Veli KURT ‘a ve Kurs Öğretmeni Kadriye KURT ‘a teşekkür etti.