Kahramanmaraş'ın başarılı eğitim kurumlarından Osman Gazi Ortaokulu'nda 59 Öğrenci Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Liselere yerleşerek büyük bir başarıya imza attı.

Osman Gazi Ortaokulunda hiçbir başarının tesadüf olmadığı 2018 LGS (Liseye Geçiş Sınavı) sonuçlarıyla bir kez daha kanıtlandı. Osman Gazi Ortaokulunda 59 Öğrenci Merkezi Sınavla öğrenci alan liselere yerleşti. Okul Müdürü Süleyman Ersoy bir öğrencilerinin Türkiyenin en iyi liselerinden biri olan İİstanbul Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi'ne yerleştiğini 15 öğrencinin Fen Lisesine, 30 Öğrencinin Anadolu Liselerine diğer öğrencilerinin de Proje İmam- hatip ve Mesleki Teknik Program uygulayan liselere yerleştiğini söyledi.

Okul Müdürü Süleyman Ersoy "Bu başarıda destekleme ve yetiştirme kurslarının çok önemli olduğunu bu kursların yazında devam ettiğini" vurguladı. "Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda açılan örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kurslarının öğrencilerinin başarılarını artırdığını,okulda açılan kurslarda branş öğretmenlerinin görev yaptığını kaydeden Süleyman Ersoy "Kursların eğitim ve öğretime çok ciddi katkı sağladığını görüyoruz. Bu kurslar okulumuzun başarısını artırdı "Öğretmenlerimiz, fedakarlık göstererek öğrencilerine bir şeyler aktarmaya çalışıyor. Ayrıca Bu kurslar sayesinde öğrenciler düzenli çalışabiliyor. Kurslar öğrencilerimizin başarılarını yüzde 100 artırdı. Yetiştirme kurslarının öğrencilerimizin, okulumuzun ve hatta ülkemizin başarısını yükselttiğini görüyoruz."dedi."Bu kurslarda çocuğun takibini biz yapıyoruz. Öğrencinin eksik olduğu noktayı biz daha iyi biliyoruz. Bir öğretmen olunca daha iyi ve daha güzel anlıyor. Öğrencilerimiz de evde düzenli çalışıyor. Bunun başarıyı getirdiğini düşünüyorum". dedi.