Eğitim sen  Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Tekardıç 29 Mart-4 Nisan haftasında Kahramanmaraş Onikişubat’ta iki öğretmenin korona virüsten hayatını kaybettiğini açıkladı.

"Yüz Yüze Eğitim İçin Aşılama Hemen Şimdi!" bir basın açıklaması yayınlayan Eğitim sen  Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Tekardıç, okulların yeniden açıldığı 2 Mart 2021 tarihinden itibaren öğrenci ve öğretmenlerde görülen Kovid-19 vakaları hakkında bilgi verdi.

İŞTE O AÇIKLAMANIN BAZI SATIR BAŞLARI

1 Mart tarihinde tüm alanlarda başlatılan normalleşme süreciyle birlikte, alınması gereken tedbirler yeterince alınmayınca eğitim alanında da vakalar hızla yükselmeye başladı. Bu durum ölümlerin yaşanmasını da beraberinde getirdi. 12 Mart’a kadar olan süreçte Balıkesir Ayvalık’ta bir okul müdürümüz ve Kilis’te bir okul müdür yardımcımız vefat etti.

12 Mart-19 Mart haftasında Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda bir yardımcı personel, Mersin Tarsus’ta bir öğrenci servis şoförü vefat etti. 19 Mart-28 Mart döneminde İstanbul Şişli’de bir okul müdür yardımcımız, Konya’da üç öğretmenimiz, Tokat’ta bir öğretmenimiz, Hatay İskenderun’da bir öğretmenimiz yaşamını yitirdi. 29 Mart-4 Nisan haftasında Amasya Gümüşhacıköy’de bir öğretmenimiz, Kahramanmaraş Onikişubat’ta iki öğretmenimiz, Kırıkkale’de bir memur personelimiz, Şanlıurfa Karaköprü’de bir öğretmenimiz, İstanbul Kartal’da bir öğretmenimiz vefat etti.

5 Nisan-11 Nisan döneminde Osmaniye’de iki öğretmenimiz, Kırklareli Keşan’da bir öğretmenimiz, Nevşehir’de bir öğretmenimiz, İstanbul Büyükçekmece’de bir öğretmenimiz, İstanbul Bakırköy’de bir öğretmenimiz, Kastamonu’da bir yardımcı personelimiz, Ordu Altınordu’da bir öğretmenimiz vefat etmiştir. Bu haftanın sonuçlarıyla birlikte toplamda yaşamını yitiren eğitim emekçisi sayısı 24 olmuştur. Hiç kimsenin bu sonuçları bir sayı olarak görme lüksü yoktur. Her biri ailesiyle, sosyal çevresiyle bir değer, bir candır. Aşı tedbirini eğitim alanında yaygınlaştırmamak yitip giden canların artmasına yol açacaktır.

1 Mart’ta başlatılan normalleşme sürecinden sonrasını temel aldığımızda 5 Mart’tan 11 Nisan’a kadar olan dönemde pozitif veya temaslı öğretmen sayısı 3.829, öğrenci sayısı 5.261 ve personel sayısı 392 olmuştur.

5 Mart’tan 11 Nisan’a kadar eğitime ara verilen toplam okul sayısı 494, eğitime ara verilen toplam sınıf sayısı ise 236’dır. Birçok il ve ilçede ise İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla toplu kapatılan okul ve sınıflar vardır.

5 Nisan-11 Nisan haftasında pozitif veya temaslı öğretmenlerin %3’ü anaokulu, % 43’ü ilkokul, % 20’si ortaokul, % 24’ü lise öğretmenidir. Öğrencilerin %2’si anaokulu, %34’ü ilkokul, %23’ü ortaokul, %36’sı lise öğrencisidir. Mevcut durumda eğitimde aşı yaygınlaşmadan yüz yüze eğitimin sürdürülmesi hayati riskler barındırmaktadır. Önlemler yeterli seviyeye gelinceye dek yüz yüze eğitim ertelenmeli, aşı yaygınlaştıkça kademeli olarak tekrar başlamalıdır.