Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Onikişubat ilçesindeki Yıldırım Beyazıt İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilere su ürünlerinin beslenmedeki önemi, amatör su ürünleri avcılığının nasıl yapılması gerektiği, ülkede ve Kahramanmaraş'taki su ürünleri potansiyeli gibi konuların anlatıldığını söyledi.

İlk etapta merkez ilçelerdeki 60 okulda gerçekleştirilen eğitim seminerleri ile 6 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Emiralioğlu, şehrin su ürünleri açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu, baraj gölleri ve su kaynakları açısından da son derece zengin olduğunu kaydetti.

Bu kadar zengin bir doğaya sahip kentte eğitim faaliyetlerini önemsediklerini dile getiren İhsan Emirailoğlu, şunları kaydetti: 
"Vatandaşlarımız yoğun bir şekilde amatör balık avcılığı yapıyorlar. Bu kapsamda, amatör balık avcılığı yaparken çocuklarımıza kuralların neler olduğunu, çok faydalı bir hobi olan bu işin nasıl yapılması gerektiğini, av yasaklarının hangi dönemlerde olduğunu, hangi balıkların hangi dönemlerde avlanmaması gerektiğiyle ilgili temel bilgiler veriyoruz. Buradaki amacımız balık tüketiminin yaygınlaştırılması ve amatör avcılığın kurallarının çocuklarımıza benimsetilmesidir."

Emiralioğlu, 5 bin ton üzerinde alabalık üretim potansiyelinin olduğu Kahramanmaraş'ta Türkiye'nin en büyük alabalık kuluçhanesinin bulunduğunu belirterek, alabalık ihracatında da önde gelen iller arasında yer aldığını da sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLERE BALIK EKMEK FOTO GALERİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli Su Ürünleri Mühendisi Taşkın Aydın tarafından verilen eğitimin ardından öğrencilere okul bahçesine kurulan mangallarda pişirilen balıklar ikram edildi.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve İl Sağlık Müdürü Murat Çoşkun da projeyi desteklediklerini bildirdi.