Kahramanmaraş il Müftülüğüne bağlı Acemli ve Şerife-Yaşar Gölcü Kuran kursları gerek hafızlık gerekse Kur'an-ı Kerimi yüzüne okumada alınan başarılara bir yenisini daha eklediler.

Erkeklerde Acemli Kuran Kursundan Onur Yılmaz Anakarada yapılan yarı finali geçerek ilk 7 ye kaldı ve 16 Ağustosta Şanlı Urfa'da yapılacak olan finale katılmayı hak kazandı. Aynı başarı Kızlarda da yüzümüzü güldürdü. Şerife-yaşar Gölcü Kız kuran kursundan ilk önce bölge birinciliği ardından da yarı Finali geçen Zeynep Özbek 31 Ağustosta Sinop ta yapılacak olan Türkiye hafızlık finaline katılacak.

Final yolcusu hafızlarımız bu başarıyı il Müftüsü Muhammet Gevher ile paylaşmak üzere il müftülüğündeydiler. Kızlarda Zeynep Özbek kurs Müdiresi Gül saygılı ile erkeklerde Onur Yılmaz Kurs Müdürü Selahattin Akkurt beraberinde bir süre Müftü Gevherle görüştü, bilgi alış verişinde bulunuldu. Eğitmen Müftü Muhammed Gevher burada hafızlardan Kuran tilaveti dinleyerek durumları hakkında not aldı, onlara taktik verdi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şöyle konuştu; “ Çok büyük ve imrenilecek bir başarı elde ettik. Dolayısıyla Kız Kuran kursları arasında ilk defa finale kaldık, ilk 20 ye girdik. 2011 yılında hafızlık ve Kuranı kerimi güzel okuma dalında 1. Lik, 2.lik, 3.lük elde ettik, bu günlere geldik. Bu derecelerin tamamını elde ettik. Bu yıl ise Allaha hamd olsun 81 İl arasında yapılan yarışmalarda hem kızlarda hem de erkeklerde finale kaldık. 2 bin kişi içinde ilk 7 ye kalmak çok önemli bir başarıdır. Bu her ile nasip olacak bir başarı değildir. Öncelikle yavrularımızı ve onların hocalarını maddi ve manevi desteğini esirgemeyen halkıma canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Müftü Gevher konuşmasının sonunda alınan başarıların tesadüfî olmadığının altını çizdi ve başarılarının bundan sonrada devam edeceğini belirtti.

İl Müftüsü Muhammet Gevher, Zeynep Özbek ve onur Yılmaza birer zarf vererek ödüllendirdi. Hafızlar daha sonra Müftü Gevher'in elini öperek teşekkür ettiler.

Haber-Kamera: Hacı Ali Güneçıkan