Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği "Bana değerimi verin projesi" kapsamında çeşitli eğitimlere tabi tutulan 11 bin öğrenciden başarılı olanlar bisiklet, Çanakkale gezisi, müzik çalar ve eşofmanla ödüllendirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Genç Ufuk Eğitim Kültür Çevre Yardımlaşma ve Gençlik Kulübü derneğinin iş birliğiyle hazırlanan "Bana Değerimi Verin" projesi kapsamında Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde ödül töreni gerçekleştirildi.

Nijeryalı hafız ibrahim Zakir'in Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan törende, verilen ödevler ve yapılan sınavda başarılı olan öğrenciler arasında yapılan kurayla 63 bisiklet, 40 öğrenciye Çanakkale gezisi, 63 öğrenciye MP 4 müzik çalar ve 480 eşofman hediye edildi.

Genç Ufuk Derneği Koordinatörü Fatih Kıllı, yaptığı konuşmada, amaçlarının gençlere sahip çıkma olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ta orta okul ve liseye giden öğrencilere milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini hatırlatmak bir farkındalık oluşturma adına söz konusu projeye hazırladıklarını ifade eden Kıllı, şunları kaydetti:

"Dernek olarak, aile için sorumluluk bilincini oluşturmak, gençliğin verdiği enerji ve zafiyetleri kullanılarak onları kendi çıkarları için olumsuz yönlendirmeye çalışan art niyetli mihrapların zararlı fikirlerini karşı doğru yöntemlerle mücadele edebilmelerini öğretmek istiyoruz. Teknolojik gelişmelerle kullanımı artan iletişim araçlarının yanlış amaç dışında kullanılmasına karşı bu araçları bilinçli kullanma öğretmeye çalışılıyoruz. Toplumumuzun sağlığını ve derinden etkileyen zararlı madde bağımlılığına karşı bilinç oluşturmak, sağlığımız için faydalı alışkanlıklar edilmelerini sağlamak ana hedeflerimiz arasında yer almaktadır."

Proje koordinatörü Ahmet Tabak ise uzun yıllardır hayalini kurdukları kentin çevre mahallelerine ulaşmayı hedeflediklerini, insanın değerini ön plana çıkaran bir proje hazırlayarak bunu gerçekleştirdiklerini ve başarılı olduklarını düşündüğünü kaydetti.

Törene, Onikişubat Kaymakamı Metin Maytalman, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Büyükdereli, öğrenciler, öğretmenler ve diğer ilgililer katıldı.