Vakfın başkan yardımcısı Ömer Faruk Şirikçi, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Saçaklızade Vakfı'nın ecdadından aldığı emaneti gelecek kuşaklara taşımak azmiyle 1993'de kurulduğunu belirtti. İhtiyaç sahibi 3 bin aileye günlük yemek yardımında bulunduklarını hatırlatan Şirikçi, vakfın kurulduğu günden beri azim ve iradeyle yoluna devam ettiğini ifade etti. 

Daha sonra ilahiyatçı yazar Fatih Okumuş, "Peygamber efendimizin hayatı" konulu konuşma yaptı. 

Okumuş, konuşmasında, Hz. Peygamberin hayatını şairlerden, çeşitli kıssalardan ve din alimlerinden örnekler verdi. 

Hz. Peygamber'in hayatından örnekler veren Okumuş, şunları kaydetti: 

"Peygamber efendimizin hayatı Kur'an-ı Kerim'in hayata dönüştürülmüş şeklidir. Peygamberin ahlakı Kur'an-ı Kerim'dir. Kur'an-ı Kerim'i ete kemiğe büründürüp insan suretinde görünmüş olsaydı Hz. Muhammed olacaktı. Kur'an ve sünnet bir bütündür. Kur'an-ı Kerim'i bizim anlamamız çok önemlidir." 

Kuran-ı Kerim'in Arapça nazil olduğunu fakat bir çok kelimesinin Farsça olduğunu dile getiren Okumuş, Türkçe'deki terimlerde de çok sayıda Farsça kelimeler bulunduğunu anlattı. 

Konuşmaların ardından, "Hazreti Peygamber'in Hayatı" konulu siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Okumuş ve Şirikçi verdi. 

Programda, Gülen Çocuk Kreşinin sema gösterisi duygusal anlar yaşattı.