Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, kız çocuklarının okullaşmasında yüzde 100 oranının yakalandığını bildirdi.

Kocabıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim alanında Türkiye'nin son 10 yılda önemli mesafeler kat ettiğini, okullaşma oranında da ciddi bir artış yakalandığını belirtti.

Türkiye'de 10 yıl önce yüzde 12 seviyesinde olan okullaşma oranının yüzde 70 seviyesine çıktığını vurgulayan Kocabıyık, "Bu Türkiye genelinde yakalanan başarıdır. Kahramanmaraş özelinde de derslik sayısında ve öğretmen yeterliliğinde herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır" dedi.

Kız çocuklarının eğitime katılımını da değerlendiren Kocabıyık, bu alanda da istenilen düzeye ulaşıldığını kaydetti.

Kocabıyık, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen kampanyaların kız çocuklarının eğitime katılmasındaki katkısına dikkati çekerek, "Kız çocuklarımızın eğitime katılması konusunda bir sıkıntı kalmadı. Şuanda kız çocuklarımızın eğitime katılmasında yüzde 100'ü yakalamış durumdayız. Birkaç yıl önce 'Haydi kızlar okula kampanyası' yürütülmüştü. Bundan çok iyi verim alındı. Bu çok güzel bir gelişme" ifadelerini kullandı.

Ailelerin okul öncesi eğitime önem vermesi gerektiğine işaret eden Kocabıyık, okul öncesinin eğitimin en önemli basamaklarından biri olduğunu söyledi.

Okul öncesi eğitimde annelere büyük görevler düştüğünü vurgulayan Kocabıyık, sözlerini "Annelerimiz çocuğunu yarım gün de olsa en yakınındaki okul öncesi eğitim kurumuna göndersin. Bu sayede hem çocuklarımız okula hazırlanmış olur, sosyalleşmiş olur, kuralları öğrenirler ve bu bölgede okullaşma oranları artar" diye tamamladı.