Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin yıl boyunca sürdürdüğü 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi' kapsamındaki çalışmalar Deprem Haftası nedeniyle hız kazandı.

Adana’nın 4 merkez ilçesinde, ilçe müftülükleriyle ortak yürütülen çalışmalarda, toplum liderlerini; olası bir depremin en az zararla atlatılmasında katkı sağlayacak bilgiyle donatmak amaçlanıyor. Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, depremin ne zaman olacağının bilinmediğini ancak 3. derecede deprem bölgesi olan Adana’da her an hazırlıklı olmak gerektiğini kaydetti. Şimdiye kadarki kayıtların, bölgede gelecekte yeni depremler olacağı mesajını bilimsel olarak verdiğini bildiren Saygılı, “Bilinçli bireyler depremden korkmazlar, depremle ilgili önlemlerini önceden alırlar.” dedi.

Din görevlilerinin, öğretmenlerin, toplum destekli polislerin ve muhtarların 'toplum liderleri' olduğunun altını çizen Saygılı, bu liderlerin eğitim ve donanımının genel zarar ve kayıpların azaltılmasında birincil rol oynadığını ifade etti.

Eğitim alan din görevlilerinin çalışmalara gönüllü olarak katıldıklarını belirten Saygılı, “Depreme kimin nerede yakalanacağı, ne ölçüde yardıma ihtiyaç duyacağı bilinmez. Eğitim çalışmalarında her türlü senaryoya karşı bilgilendiriliyoruz. Dileğimiz, öğrendiklerimizi uygulamaya hiç gerek olmaması. Ancak hazırlıklı ve bilgili olmak, hazırlıksız olmaktan çok daha değerli. Kızılay’a bu toplumsal sorumluluk faaliyeti nedeniyle, aslında halk olarak bizim teşekkür etmemiz gerek.” diye konuştu.