Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda 24 Kasım Öğretmenler günü münasebeti ile bir konferans düzenlendi. KSÜ Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen konferansın konuğu ise Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Hikmet Yıldırım Celkan oldu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını yapmak için kürsüye gelen KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Niyazi Can Öğretmenler Gününün tarihinden bahsederek 24 Kasım'ın, 1981 yılından itibaren öğretmenler günü olarak kutlanmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Can konuşmasına şöyle devam etti: “ Ben Öğretmenler gününü çok önemsiyorum ve yaklaşık olarak 40 yıldır yaptığım bu meslekte heyecanımı hiçbir zaman kaybetmedim. İlk öğretmen olarak atandığım köyde ne kadar ağır bir görevin altına girdiğimi anladım ve o gün bu gündür bu ağır görevi yürütmekten dolayı çok mutluyum. Bu gün her ne kadar Profesör olsak da, Eğitim Fakültesi Dekanı olsak da sonuçta Öğretmeniz ve iyi ki ben böyle bir mesleği seçtim., Sevgili öğrenciler okulunuzu bitirdikten sonra Türkiye'nin köy, kasaba, şehir fark etmez her hangi bir yerinde öğretmen olacaksınız. Benim geleceğin öğretmenleri siz değerli öğrencilere söyleyeceğim tek şey var mesleğinizi sevin ve öğretmen olmakla gurur duyun, çünkü bu vatan bu millet sizin omuzlarınızda yükselecektir”  dedi.

Ardından ”˜Türkiye'de öğretmenlik mesleği' konulu konferansını vermek için kürsüye gelen Prof.Dr. Hikmet Yıldırım Celkan gördüğü misafirperverliğe teşekkür ederek başladığı konuşmasında geçmiş dönemlerde öğretmene verilen önem ve itibardan bahsetti. Prof.Dr. Celkan: “Ben bu konuşmayı üç aşamada planladım birincisi öğretmenlik mesleği nedir? İkincisi bu süreç içerisinde 16 Mart ve 24 Kasımın yeri nedir? 24 Kasım ne anlama geliyor ve üçüncüsü günümüz öğretmenlerinin nasıl ve hangi niteliklere sahip olması gerek. Öğretmenlik mesleği dünyanın en eski mesleğidir. Öyle ki siz bunu ilk insan Adem ile Havva'ya kadar çıkarabilirsiniz. Ondan sonraki hayatlarda hep bir cemiyet ve topluluk hayatı olmuş ve hayatın içinde her zaman öğretmenler, öğreticiler yerlerini almıştır. Çünkü toplum hayatının olduğu her yerde beşeri ilişkiler vardır. Toplumların bu beşeri ilişkilerinde öğütlenme, eğitme ve değerler sistemi olarak üzere üç ayağı vardır ve bunları topluma verebilecek bir sistemin olması gerek buda eğitim sistemidir ki eski dilde Eğitim'e Terbiye denilirdi” dedi. 

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Kaygısız, Akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı ve yaklaşık bir saat süren konferansın ardından Prof.Dr. Hikmet Yıldırım Celkan'a Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Niyazi Can tarafından bir demet çiçek verildi.