Bursa Karacabey İmam Hatip Lisesi öğrencisi ‘Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” Marmara Bölge birincisi olarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt çapında Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında yapılan ‘Anadolu İmam Hatip Liseleri 6. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları’ devam ediyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen ‘Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma Marmara Bölge finali, Yalova merkez Cami’nde yapıldı. Aralarında Bursa’nın da bulunduğu 9 ilin birincisinin katıldığı Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması Marmara Bölge finalinde Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi İsmail Uyanık 100 puan üzerinden 97,2 puanla Marmara Bölge birincisi olarak Türkiye finaline girmeye hak kazandı.

Bölge birincisi olan İsmail Uyanık ve okul idarecileri yarışma sonrasında ilçe milli eğitim müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyarette bölge birincisi İsmail Uyanık ve okul idarecilerini tebrik eden ilçe milli eğitim müdürü Emin Dingin, Türkiye finalinin 31 Mayıs 2015 tarihinde Gaziantep’te yapılacağını belirterek, Bursa ve Marmara Bölgesi’ni temsil edecek olan Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Uyank’a başarılar dileyerek çeşitli hediyelerini verdi.