On binlerce öğrenci KYK yurt sonuçlarını öğrenmek için sabırsızlıkla bekliyor. Peki KYK yurt sonuçları açıklandı mı? KYK yurt sonuçları ne zaman açılacak? Kredi Yurtlar Kurumu KYK yurt başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? Üniversiteye kayıt yaptıran ve KYK ya başvuran öğrenciler bu soruların cevabını bekliyor.

01 Eylül perşembe günü itibariyle KYK yurt başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Kredi Yurtlar Kurumu burs ve yurt sonuçları açıklanır açıklamaz bu sayfadan öğrenebilirsiniz. Peki KYK yurt başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite öğrencileri bu sorunun yanıtını arıyor. İşte KYK yurt başvurusu sonuçlarını öğrenme ekranı ve açıklanma tarihi


KYK yurt başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr kurumsal web sayfasından duyurulacak. 2016 KYK yurt ve burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın KYK yurt sonuçlarının bu hafta açıklanması bekleniyor.

KYK yurt kesin kayıtta istenilen belgeler
 
- % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
 
- 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
 
- Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu
 
- 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi
 
- Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.
 
- Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

KYK YURTLARINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak,

Şehir içi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan görme engelli, felçli, bir kolu veya iki kolu veya bacağı olmayan, skolyoz hastaları olan öğrenciler hariç; öğrencinin ailesinin yurdun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi.

Taksirli suçlar hariç, sabıka kaydı bulunmamak,

Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “ Süresiz çıkarma cezası” almamış olmak,

Yabancı Uyruklu öğrenciler için emniyet makamlarından alacakları oturma izin belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermek,

Tatil dönemlerinde geçici olarak en fazla 120 gün çalışan veya ücretli staj yapanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde ücretle sürekli bir işte çalışmaması veya sürekli geliri olmaması,

Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması,


ADAYLAR E KAYIT YAPABİLECEKLER

YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler Eylül 2016 tarihleri arasında e-devlet (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden kayıtlarını yapabilecekleri gibi kazandıkları yurda giderek şahsen de kayıt olabilecekler. E-kayıt uygulaması öğrencilerin isteğine bağlı olacak. E-kayıt yaptıran öğrencelerin, yurtlara giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek kalmayacak.

YURT ÜCRETLERİ

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıt olunan ay ile kayıt sildirilen ayda ise günlük ücret hesabı yapılır. Bir ay 30 gün üzerinden hesap edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir. Yurt ücretleri en geç ayın son günü saat 21.00’a kadar banka aracılığıyla ödenir. Öğrenci, kayıt tarihine göre ödeyeceği yurt ücretini ve depozito miktarını, yayınlanması halinde Kurum internet sitesinden veya kaydolacağı yurt müdürlüğünden öğrenir.

BURS VE ÖĞRENİM KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı burs ve öğrenim kredisi müracaatları, her yıl muhtemelen Eylül, Ekim veya Kasım ayları içerisinde alınmaktadır. Başvurular Kurumun web sayfası üzerinden interaktif olarak alınmaktadır.

KYK'DAN 15 TEMMUZ SERGİSİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke genelindeki 600’den fazla yurdu şanlı al bayrağımızla donatan, tüm personeliyle 81 ilde vatan nöbetlerine katılan ve aziz milletin nöbetine destek olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, şimdi de 81 ilde “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” açıyor. 

İLK KAYIT ÜCRETLERİ ZİRAAT BANKASI ÜZERİNDEN ÖDENECEK

Sonuçların ilan edilmesinin ardından asil listeden yurt hakkı kazanan öğrenciler kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinde yer alan E-ÖDEMEekranından ilk kayıt ücretini ödeyeceklerdir.