Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın Tıpta Uzmanlık Eğitimi Programı, Türk Cerrahi Derneği Yeterlik Kurulu-Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme Komisyonu (EKPDK) tarafından akredite edildiği bildirildi.

Komisyonun yaptığı değerlendirmeler sonucunda “Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanan Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nın, asistan eğitimi konusunda tıp fakültesinde akredite edilen ilk bölüm olduğu ifade edildi.

MEÜ'den yapılan açıklamada Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi Üniversitenin Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Cerrahi Servisi Konsey Odası’nda düzenlenen törenle verildi. Belge, EKPDK Başkanı Prof. Dr. Semih Baskan tarafından Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa Dirlik’e takdim edildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın yanı sıra üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İlvan, Başhekim Prof. Dr. Meltem Nass Duce ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın Mersin Üniversitesi’nin başarılı bölümlerinden biri olduğunu ifade etti. Bölümün akredite edilmesinin önemine vurgu yapan Çamsarı, bunun emek ve çaba gerektirdiğini belirtti ve akreditasyonun diğer bölümler arasında da yaygınlaşmasını diledi.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa Dirlik, akreditasyonun bir başlangıç olduğunu, bu başarıyı daha da ileriye götürmek gerektiğini belirtti.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı eğitim sorumlusu Prof. Dr. Tamer Akça ise verdikleri uzmanlık eğitiminin genel cerrahi camiasını en üst düzeyde temsil eden Türk Cerrahi Derneği tarafından takdir edilmesinin onur verici olduğunu kaydetti. Amaçlarının aldıkları bu unvanı korumak ve eğitim kalitesini artırarak sürdürmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akça, Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın MEÜ Tıp Fakültesi’nde Uzmanlık Yeterlilik Belgesi’ni alan ilk klinik olduğuna dikkat çekti.