İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan,  öğrencilerin, puan şartıyla okul değişikliği yapabileceğini söyledi.

Alkan, İl Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013-2014 yılına özel bir genelgesiyle, puan şartı uyan öğrencilerin okul değişikliğini internet üzerinden yapabileceğini belirtti.

Alkan, önceden orta öğretim okullarının bir kısmında öğrencilerin seçme sınavı puan üstünlüğüne göre ve kontenjan durumunun gözönünde bulundurulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir öğrencilerimiz hem yerleştirme puanı, hem de okulun açık kontenjanı olması durumunda okullar arasında nakil yapması söz konusuydu. Ancak bu genelgeyle, son günlerde özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik bir takım olumsuzluklardan dolayı bulunduğu okullardan ayrılma ya da çıkarılma durumunda kalan öğrencilere nasıl bir geçiş yapacaklarına açıklama yapılmıştır. Böylece puan üstünlüğü ve puan şartı kalmak suretiyle sadece bu yıla mahsus olmak üzere tek şart bırakılmıştır. Eğer öğrenci bir özel öğretim okulundan devletin resmi okuluna ve hangi sınıfa geçmek istiyorsa, kontenjan açığına bakılmaksızın, o yıl yerleştiği okulundaki puan durumuna göre bunu yapabilecek."

Alkan, Kahramanmaraş'ın YGS sınavında kendilerini memnun eden bir başarının ortaya çıktığını da işaret etti.

Kentte son yıllardan gözle görülür bir başarının bulunduğunu dile getiren Alkan, "Türkiye'de ilk 10 içerisinde devlet  okulundan 5 öğrencimiz çıktı. Bu da artık devlet okullarına güvensizliğin ortadan kalktığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.