Muş’ta 770 kurs açmayı hedefleyen Halk Eğitim Merkezi, 442 kurs açarak şimdiden 9 bin kişiye ulaştı. Halk Eğitim Merkezinin hedeflenen kurslarla yıl sonu hedefi ise 15 bin kişiye eğitim vermek olarak açıklandı.

2014–2015 yılında hedeflerinin üzerine çıkan Muş Halk Eğitim Merkezi, yıl başında planladığı 770 kursun 442'ını tamamladı. 442 kursta 9 bin kişiye eğitim veren Halk Eğitim Merkezi adete bacasız fabrika gibi çalışıyor. Kurum personeli dışında usta öğretici olarak istihdam ettiği kişi sayısı bu yıl 175'e ulaştı. Yılın ilk yarısında hedeflerinin üzerine çıkan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde iki bin 500 açık öğretim öğrencisine de hizmet veriyor. 242 dalda kurs planlayan Halk Eğitim Merkezi bünyesine yeni katılacak kurslara da açık. En çok bilgisayar ve kalorifer ateşçiliği kursu açılan merkezde yılın ilk yarısında 9 bin kişiye eğitim verilerek belgeleri dağıtıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün yılsonu hedefi ise 15 bin kursiyere ulaşmak.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında bulunan dersliklerde açılan kursların yanı sıra kurumlarla da iş birliği yapılıyor. Halk Eğitim Merkezi ADEM, Gençlik Merkezi, SODES Kursları, Ceza Evi Müdürlüğü, İŞ Kurumu, Okullar gibi kurumlarla iş birliği içinde kurs açıyor.

CEZAEVİNDE MAHKUMLARA YÖNELİK 11 KURS AÇILDI

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğünde mahkumlara yönelik 11 kurs açtı. Cezaevinde giyim kursu, girişimcilik kursu, muhasebe destekli bilgisayar kursu, kuaförlük kursu, inşaat işleri kursu, aile eğitim kursu, okuma yazma kursu ve bilgisayar kursu açıldı. Bu kurslara katılan mahkumlara belgeleri tören ile verildi.

'OKUMA YAZMA KURSLARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ'

Planlanan kurs sayısının hemen hemen yarısından fazlasını şimdiden açtıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, "Müdürlüğümüz eğitim öğretim yılı başında bir plan yapar ve bu planlama doğrultusunda kurslarını açar. Bu yılın ilk yarısı için planladığımız kurs sayımızın üzerinde bir başarı sağladık. 442 kursumuzu tamamlamış durumdayız. Tamamlanan kurslarda 9 bin kişi eğitim almıştır. Yıl sonu için hedefimiz 770 kurstur. Yani yıl sonuna kadar 15 bir kişiye eğitim vermeyi planlıyoruz." dedi.

'GECE GÜNDÜZ DEMEDEN HİZMET VERİYORUZ'

Halk Eğitim Merkezinde mesai saati gözetilmeden gece gündüz çalışıldığını ifade eden Beyazduman, şu bilgileri aktardı: "Müdürlüğümüzde herkes öz veri ile çalışmaktadır. Mesai gözetmeksizin arkadaşlarımız gece gündüz, hafta sonu demeden üzerine düşenin en iyisini yapmaktadırlar. Müdür yardımcısı arkadaşlarım, personel servisimizde çalışan arkadaşlarımız, personelimiz kurumun başarısı ve vatandaşa faydalı olmak için çalışmaktadır. Ben tüm çalışan arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim. Bunun yanında müdürlüğümüz 175 kişiyi kurslarda usta öğretici olarak istihdam etmiştir. İstihdam edilen çalışanların sosyal güvenlik payları zamanında ve tam olarak yatırılmakta, ücretleri de bir gün bile gecikme olmadan hesaplarına aktarılmaktadır. Bizler burada usta öğretici istihdamında özenli davranıyoruz. Kurslarımıza katılanların yüzde 80'i bayanlardan oluşmaktadır. Bu nedenle ücretli kurs öğreticilerimizde bayanlardan oluşmaktadır. Kurumumuz okuma yazma, sosyal-kültürel ve meslek kursları olmak üzere üç başlıkta kurs açmaktadır. Okuma yazma, bilgisayar ve kalorifer ateşçiliğimiz nerede ise hiç bitmeyen kurslar arasında yer almaktadır. Bunun için bu kurslarımıza her zaman öğrenci kaydı yapıyoruz."