Diyarbakır Özel Nil Koleji, öğrencilerin meslekleri her yönüyle tanımalarını sağlamak ve doğru hedefler belirleyip, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişimini sağlamak amacıyla kariyer günleri projesini hayata geçirdi.

İçinde bulunulan eğitim-öğretim yılı içerisinde düzenlenecek projenin ilk konuğu eğitimci yazar-şair Hadi Önal oldu. Lise yıllarından beri şiir ve edebiyat üzerinde çok büyük eserler meydana getiren Hadi Önal bu projede öğrenciler ile birlikteliğinden mutluluk duyduğunu ve bu programlar sayesinde öğrencilere, derslerde kazandırılmaya çalışılan teorik bilgileri hangi sektörde, hangi kurumlarda, hangi meslekte kullanacaklarını daha rahat öğreneceklerini vurguladı. Önal, “Meslekleri her yönüyle tanıtmayı sağlamak, doğru hedefler belirleyerek, öğrencilerin kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli yetişmesini sağlamak bu sayede başarılacaktır.” dedi.

Nil Koleji Müdür Yardımcısı Recep Kepenek ise programda; öğrencileri başarı öykülerine sahip kişilerle buluşturup, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Kepenek, “Bu yolda bilinçli çalışma zemini oluşturmalarını hedefledik. Ayrıca verilen seminerde konuşmacı olan kişilerin sektör tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmalarına imkân vererek ileride parçası olacakları hayatı daha yakından tanımalarını sağladık.” ifadelerini kullandı.

Program hakkında bilgi veren Kepenek, programdan Nil Koleji Uzman 8. Sınıf öğretmen kadrosunun sorumlu olduğunu belirtti. 'Gelecekteki mesleğim' sloganıyla başlatılan kariyer günleri, Mart ayında başladı, ayda iki seminer olarak devam edecek. Seminerler, okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilecek ve alanında uzman kişiler tarafından verilecektir. Meslek mensupları, sahip oldukları meslekle ilgili, öğrencilerin edinmeleri gereken bilgileri onlara aktaracak. Kepenek, “Eğitim süreçleri, günümüz Türkiye’sinde iş bulma imkânları, çalışma koşulları, mesleğin maddi ve manevi tatmin boyutu ile ilgili deneyimlerinden de yola çıkarak öğrencilere bilgi birikimlerini sunacaklardır.” bilgisini verdi.