Bursa'da Özel Nilüfer Kurumları Boyama Şenliği kapsamında, 5-6 yaş grubu anasınıfı öğrencilerine yönelik düzenlenen resim yarışmasının ilk ödülleri, Nilüfer Bademli Koleji’nde sahiplerini buldu. Ödül töreninde, dereceye giren minik ressamlar balon ve çocuk şarkılarıyla eğlendi.

Bursa ve ilçelerine yönelik olarak 5-6 yaş grubu bütün anasınıfı ve anaokullarını kapsayan pastel boyama şenliği resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Yarışmada 4-30 arası dereceye giren öğrenciler mansiyon kazanırken ilk üçe girenlere bisiklet ve altın madalya verildi. İlk üçe giren öğrencilerin öğretmenlerine ise başarı belgesi, okullarına da lazer yazıcı armağan edildi. Resim yarışmasında ipi Güzelyalı Anaokulu’ndan Ömer Arda Hızlıtürk göğüslerken ikinci Atatürk İlkokulu’ndan Eslem Işıkoğlu, üçüncü aynı okuldan Sıla Deniz Yağız oldu.

Özel Nilüfer Koleji Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, yaptığı açıklamada kuruldukları günden bu yana sosyal sorumluluk projeleriyle eğitime destek verdiklerini ve bu kapsamda Bursa’daki bütün anaokullarına yönelik boyama şenliği düzenlediklerini belirtti. Kıcıroğlu, boyama şenliği ile 5-6 yaş grubu anasınıfı öğrencilerinin hayal güçlerinin gelişmesini sağlamanın yanında, kendilerini ifade edebilme becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Minik yavrularımızın sanatsal gelişimlerine katkıda bulunarak, resmin önemini eğitimci ve öğrencilere hissettirerek kurumlararası kaynaşmayı sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren sanata yönlendirerek, gelecekte başarılı ressamlar olmalarını temenni ediyoruz. Verdiğimiz ödüllerle de bunu pekiştirerek sanata teşvikte bulunuyoruz. Bence bugün burada geleceğin ressamlarını ödüllendirdik." dedi.

İlk aşaması Bademli Koleji’nde yapılan Nilüfer Koleji Boyama Şenliği, önümüzdeki günlerde İlkbahar ve Yıldırım kolejlerinde devam edecek.