Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Özel Nilüfer Hacı Kemal Liseleri’nde öğrencilere Çanakkale Savaşı'nın menüsü olarak bilinen yağsız buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve bir dilim buğday ekmeği verildi.

Düzenlenen etkinliğe öğretmen ve öğrenciler katıldı. Çanakkale türküsü eşliğinde yenilen 'Çanakkale’de Mehmetçik Yemeği' herkesi duygulandırdı. Kahramanlık destanı yazan askerin içinde bulunduğu zor şartlar ve göstermiş oldukları fedakarlıklar öğrencilere gösterilmeye çalışıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde '18 Mart Çanakkale Zaferi Fotoğraf Sergisi' de yapıldı. Milletin maddi ve manevi gücünü ortaya koyan, geçmişin en önemli şanlı savunmalarından biri olan, sadece düşmanla değil aynı zamanda yokluklarla da mücadelenin kare kare fotoğraflandığı sergi, öğrenci ve veliler tarafından gezildi.

Özel Nilüfer Hacı Kemal Liseleri’nde yapılan törende açılış konuşması yapan okulun Tarih Öğretmeni Faruk Mutlu, “Çanakkale Savaşları’nda yaşanılan atmosferi gençlerimize hatırlatmak ve tattırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bizler Çanakkale’yi unutmadık ve unutturmayacağız.” dedi.

Törende bir diğer konuşmacı olan Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, amaçlarının şehitleri minnet ve şükranla yad etmek olduğunu, destan yazmış Mehmetçiğin Çanakkale Savaşları’nda göstermiş oldukları özveriyi kavrayabilmek, onları hatırlayabilmek ve o günün anlam ve önemini anlatabilmek olduğunu söyledi.

Tören, öğrencilerin yazmış oldukları şiir ve kompozisyonlarla devam etti. Törenden sonra “Çanakkale 2015” filmi izlendi. Okulda 100. yıl etkinlikleri okulun sinema salonunda bir hafta boyunca “Çanakkale-Yolun Sonu”, “Gelibolu” ve “Taş Mektep” filmlerinin gösterimiyle devam edecek.